България Президентът Радев с призив към българите в чужбина Държавният

...
България Президентът Радев с призив към българите в чужбина Държавният
Коментари Харесай

Президентът Радев с призив към българите в чужбина

България Президентът Радев с апел към българите в чужбина Държавният глава прикани за законова смяна, която да разреши на българи с двойно поданство да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент 23 септември 2019, 15:04 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Президентът Радев с апел към българите в чужбина
Президентът Радев с апел към българите в чужбина
 Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати
Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати
 Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан
Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан
 Почина проф. Юлиан Вучков
Почина проф. Юлиан Вучков
 Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост
Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост
 Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика
Сребро за ансамбъла ни по художествена гимнастика
 Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията
Манифестът бе прочетен, по какъв начин минават честванията
 Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение
Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение

се повече са българите зад граница и ние би трябвало да вършим всичко допустимо вие да бъдете освен духовно част от родината, само че и да сте дейни участници в обществено-политическите процеси в България. Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Ню Йорк с наши сънародници.

В Генералното ни консулство президентът Румен Радев означи Деня на Независимостта на България с представители на нашата общественост в Съединени американски щати и ги поздрави с празника. Президентът напомни и различен съдбоносен миг от историята ни - Съединението на страната ни, "подпечатано " по бойните полета на Драгоман и Сливница с кръвта на всеобщо завърналите се от чужбина българи. "Затова, когато българите зад граница ми зададат въпроса "Кога ще се оправи България, с цел да се върнем? ", ще им кажа: Заповядайте - борете се за България, тя е ваша татковина ", означи Румен Радев. По думите на президента, сънародниците ни зад граница би трябвало да имат право и опция да вземат участие в българската политика, което ще е тласък и да се върнат в родината си.

Радев: За 30 години тогава успяхме. Борисов: Това е достижение

Държавният глава прикани за поддръжка за препоръчаната от него законова смяна, даваща опция на българи по рождение, придобили двойно поданство в страни от Европейски Съюз и в развити демокрации като Съединени американски щати, Канада, Швейцария - да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент - по този начин, както е в болшинството от развитите страни. Изключително потребни за страната ни могат бъдат сънародниците ни зад граница с високо обучение, влиятелни специалности и опит, добити в страни с доста добре развити обществени, политически и стопански системи, уточни президентът.

България има потребност от непримирими хора и от необратимост на демократичните процеси, съобщи Румен Радев. Президентът означи, че недоволните българи са доста, само че те би трябвало да са и непримирими към неприятно качество и към всички феномени, които ни отдалечават от демократичните процеси. По думите на президента, с цел да бъде България заслужен член на европейското семейство, би трябвало да има доста по-голяма независимост на медиите, господство на закона, транспарантни, отчетни и виновни институции, и най-много интензивно гражданско общество, овластено да реализира по-голям надзор и присъединяване в ръководството на страната, съобщи президентът по отношение на интереса на българите зад граница за изискванията на живот в родината. Най-важното за позитивните промени в България не е единствено размерът на вложенията и еврофондовете у нас, а в какво те биват влагани.

България се развива, въпросът е каква е скоростта и посоката на смяната й, съобщи Румен Радев и добави, че за разлика от редица други страни от някогашния социалистически блок, България не е член на Шенген и еврозоната, към момента е под мониторинг за върховенството на закона, няма стратегически вложители.

"Отмяната на визите ще бъде знак, че подхожда на стратегическите ни връзки със Съединени американски щати - връзки на съдружници, сътрудници и другари. Така го разбирам аз и това би трябвало да стане факт ", съобщи президентът и уточни, че България извършва всички критерии, залегнали по Програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания като се изключи едно изискване - огромният брой отводи на визи на български жители.

Президентът Румен Радев е в Ню Йорк за присъединяване в 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Днес той ще взе участие в Срещата на най-високо ниво по въпросите на климата. По-късно денем по покана на президента на Съединени американски щати българският държавен глава ще вземе присъединяване и в събитие на високо ниво за отбраната на религиозните свободи, проведено и модерирано от Доналд Тръмп.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 7+1 финансови неточности, които евентуално вършим тъкмо в този момент  1 ИТ експерти подават ръка на учителите в клас  1 5 бизнес хрумвания за 2019 година  1 33 млн. евро за планове за възобновима сила и енергийна успеваемост --> Пaрите ни  7+1 финансови неточности, които евентуално вършим тъкмо в този момент 7+1 финансови неточности, които евентуално вършим тъкмо в този момент  ИТ експерти подават ръка на учителите в клас ИТ експерти подават ръка на учителите в клас  5 бизнес хрумвания за 2019 година 5 бизнес хрумвания за 2019 година  33 млн. евро за планове за възобновима сила и енергийна успеваемост 33 млн. евро за планове за възобновима сила и енергийна успеваемост Не пропускай  Какво ще е времето, 30 градуса през октомври Какво ще е времето, 30 градуса през октомври  <br> <strong> Вижте </strong> неписаната <strong> история на България в фотоси </strong> <br>
Вижте неписаната история на България в фотоси
 Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж Командоси нахлуха при барикадиралия се мъж  Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “, бременна е Джулиана Гани е разкрита в „ Маскираният артист “, бременна е Последни  Президентът Радев с апел към българите в чужбина Президентът Радев с апел към българите в чужбина  Как Русия разсънва боязън у Запада поради връзките си с Балканите Как Русия разсънва боязън у Запада поради връзките си с...  Денислав Коджабашев От квартал "Трошево " до почетната...  Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати Борисов от Пловдив за Русия и Съединени американски щати  <p>Първият ден на Везни - следвайте фантазиите си</p> Първият ден на Везни - следвайте фантазиите си  <p>Фалира най-старата туристическа компания, България е засегната</p> Фалира най-старата туристическа компания, България е...  <p>Разказва пациент на лекаря&nbsp;с 57 хиляди лева заплата&nbsp;</p> Разказва пациент на лекаря с 57 хиляди лева..  Mazda3 Skyactiv-X Международно самопризнание за страната ни и Mazda България  Космическият Брад Пит се завръща „ Към звездите “ Космическият Брад Пит се завръща „ Към звездите “  3 бързи предписания в съд от йенско стъкло 3 бързи предписания в съд от йенско стъкло  Актрисата София Вергара и синът й Маноло Гонзалес Звездите, които станаха майки още като тинейджърки  Марк Зукърбърг Фейсбук блокирала десетки хиляди приложения  Как да редактираме PDF файлове Как да редактираме PDF файлове  Почина проф. Юлиан Вучков Почина проф. Юлиан Вучков  <p>Директорът&nbsp;призна: Кардиологът взима 57 000 лева.</p> Директорът призна: Кардиологът взима 57 000 лева  Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост Симеон Сакскобургготски: Страната има еднаквост  <p>Героите на&nbsp;<strong>Толкин, </strong>които празнуват<strong>&nbsp;</strong><strong>рожден ден </strong>днес</p> Героите на Толкин, които честват рожден ден...  Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че няма потърпевши българи Нови данни за земетресенията в Албания, Министерство на външните работи заяви, че...  Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове Художничка демонстрира български и непознати фолклорни претекстове  Доналд Тръмп Тръмп изясни за какво от време на време наподобява оранжев Всичко от през днешния ден Виц на деня Внукът пита: - Дядо, ти като си служил моряк, по какъв начин се е казвал корабът? "Куртизанка " или "Проститутка? " - Кой ти сподели това? - Баба. Дядото… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Вижте неписаната история на България в фотоси  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Президентът Радев подкара колело в центъра на София (СНИМКА) подкара колело в центъра на София  Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно  Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги  От село Стакевци до НАСА и Водещи вести  <p>Фалира най-старата туристическа компания, България е засегната</p> Най-старата туристическа компания в света " Томас Кук " банкрутира  Как Русия разсънва боязън у Запада поради връзките си с Балканите Как Русия разсънва боязън у Запада поради връзките си с Балканите  Денислав Коджабашев Историята на Денислав: от желязната маса пред блока до почетната стълбичка  <p>Първият ден на Везни - следвайте фантазиите си</p> Везните – безконечният баланс и философията на естетиката  Космическият Брад Пит се завръща „ Към звездите “ Космическият Брад Пит се завръща „ Към звездите “  3 бързи предписания в съд от йенско стъкло 3 бързи предписания в съд от йенско стъкло  Актрисата София Вергара и синът й Маноло Гонзалес Звездите, които станаха майки още като тинейджърки  Марк Зукърбърг Фейсбук блокирала десетки хиляди приложения поради персоналните данни Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР