България Президентът иска бързо решаване на водната криза в Перник

...
България Президентът иска бързо решаване на водната криза в Перник
Коментари Харесай

Президентът иска бързо решаване на водната криза в Перник

България Президентът желае бързо решение на водната рецесия в Перник Румен Радев се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров  Надежда Неменски 20 ноември 2019, 21:17  Президентът желае бързо решение на водната рецесия в Перник Източник: БГНЕС
еобходими са ефикасни дейности на виновните институции за обновяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на жителите, е декларирал през днешния ден президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков” 2 с кмета на града Станислав Владимиров.

На срещата са били разисквани аргументите за прелюдия воден режим в града, отговорността на отрасловите министерства и вероятностите за превъзмогване на основаната водна рецесия. Това оповестяват от прессекретариата на президента.

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Кметът на Перник е внесъл сигнал до прокуратурата по случая и чака незабавни ограничения за изясняване на отговорността за основаната спешна обстановка. По думите му от месеци оттокът от язовира надвишава притока, без да бъдат подхванати ограничения.

Станислав Владимиров съобщи, че над половин година град Перник е на прикрит воден режим, за което нееднократно е подал сигнали, в това число и към Народното събрание и чака своевременна реакция от страна на Министерството на околната среда и водите и Министерството на районното развиване и благоустройството.

Перник излиза на митинг

Държавният глава е отбелязал нуждата поддръжка за жителите на Перник да бъде оказана и от страна на Министерството на защитата и Министерството на здравеопазването за обезпечаването на водоноски, засилен епидемиологичен надзор и даването на дезинфекционни средства.

От понеделник в Перник и близките обитаеми места е въведен воден режим. Причината за това е фрапантно ниското равнище на язовир „ Студена”. Хората упорстват някой да поеме отговорност и да реши казуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР