"България, през каквито и проблеми да е минавала, винаги е

...
"България, през каквито и проблеми да е минавала, винаги е
Коментари Харесай

Николай Младенов се възмути от протестиращи: До това ниво ли сме паднали!?

"България, през каквито и проблеми да е минавала, постоянно е била образец за приемливост и рационални решения. Били сме образец за разсъдък на Балканите, за това, че знаем по кое време да спрем в опълчването. Точно по тази причина българската народна власт се гради върху единодушие и разговор, не върху борба и конфликти. Спрете и се замислете какво видяхме нощес. До това равнище ли сме паднали!? ", разяснява някогашният външен министър и сегашен специфичен координатор на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой

Според него младежите не излязоха на улицата, с цел да издигат ковчези и бесилки.

"Те не излязоха на площадите, с цел да може някой да атакува дами с деца! Те излязоха свободни и желаеха съвременна и демократична България с нулева корупция. И ние би трябвало да ги подкрепим. Да ги подкрепим и против тези, които желаят да употребяват техните претенции, с цел да трансфорат България в това от нощес. Това нощес не е излаз от рецесията, а черна дупка, от която няма излизане за нас като общество! Кой желае това? ", написа още Младенов.

Позицията му идва на фона на изказванията на Арман Бабикян, че е допустимо Николай Младенов да наследи Бойко Борисов на премиерския пост. В понеделник от „ Отровното трио “ оповестиха за "появила се информация, че се чака промяна на премиера с негово единодушие „ с човек, който наподобява релативно културен, неотдавна появил се в София от дълго пътешестване “.

В 40-я ден от антиправителствените митинги породи напрежение в региона на Румънското посолство в София. Шофьорка на лек автомобил опита да пробие блокадата, а автомобилът ѝ, в който бяха и двете ѝ дете, беше потрошен. Полиция по време на случая нямаше.

"Няма такава инструкция " съобщи тази заран зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Мариан Билалов, запитан дали има заповед полицията да не охранява протестните блокади. Късно нощес от Министерство на вътрешните работи осведомиха, че поради протестните дейности на "Ситняково " са арестувани трима души.

Бабикян разяснява и снощното държание на полицията, която действително отсъстваше при възникването на спор при посолството на Румъния в София. „ В продължение на 30 дни служителите на реда почтително охраняваха митингите, изпълняваха уговорките си по закон. Нареждането не е на полицията, а над техните глави. Явно в този момент директивата е да се оставят жителите да застанат един против различен “, съобщи Бабикян.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР