България преминава към зимното часово време в нощта на 26

...
България преминава към зимното часово време в нощта на 26
Коментари Харесай

В нощта срещу неделя часовникът се връща с час назад

България минава към зимното часово време в нощта на 26 против 27 октомври. Стрелките на часовника се връщат с час обратно в 4.00 часа сутринта на 27 октомври и по този начин денят ще стартира и приключва с един час по-рано.

Зимното часово време ще бъде в действие до последната седмица на март 2020 година, когато още веднъж се минава към лятно часово време, с цел да се употребява оптимално слънчевата светлина.

В България промяната на времето стартира от 1979 година

През септември 2018 година Европейската комисия предложи Европейски Съюз да постави завършек на промяната на времето през март 2019 година Ускореният график, предвиждан от еврокомисията, обаче беше подложен под въпрос още през октомври, защото някои страни членки предизвестиха, че те няма да могат да вземат нужните ограничения да се приспособят в области, като въздушния превоз да вземем за пример.

вродепутатите поддържаха през март концепцията да бъде спряна промяната на времето през 2021 година. Обществена консултация в Европейски Съюз предходната година сподели, че 84 на 100 от европейските жители са срещу промяната на часовото време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР