България Премахнаха палатковите лагери в страната Полиция вдигна блокадите на

...
България Премахнаха палатковите лагери в страната Полиция вдигна блокадите на
Коментари Харесай

Премахнаха палатковите лагери в страната

България Премахнаха палатковите лагери в страната Полиция подвигна блокадите на кръстовищата в София, Варна, Пловдив и Стара Загора 7 август 2020, 06:12  29 дни митинги против държавното управление, яйца и домати летяха по централата на НФСБ
29 дни митинги против държавното управление, яйца и домати летяха по централата на НФСБ
 Внесоха тъжба поради блокираните кръстовища в София
Внесоха тъжба поради блокираните кръстовища в София
 Опасни хапчета за намаляване се продават в интернет
Опасни хапчета за намаляване се продават в интернет
 Съвет за електронни медии с позиция против похищенията над публицисти
Съвет за електронни медии с позиция против похищенията над публицисти
 Защо покривът на под земята паркинг се трансформира в басейн при всеки дъжд?
Защо покривът на под земята паркинг се трансформира в басейн при всеки дъжд?
 Дончев: Има вид за оставка в края на септември
Дончев: Има вид за оставка в края на септември
 Радев: Премиерът не излезе от основания от самия него измамлив свят
Радев: Премиерът не излезе от основания от самия него измамлив свят
 Жълт код за мощен вятър в 13 области, в 5 - за дъждове
Жълт код за мощен вятър в 13 области, в 5 - за дъждове

олицията е почнала акция по отстраняваме на палатковите лагери в цялата страна рано тази заран.

"От началото на митингите приказваме, че те са нерегламентирани. Вчера, на база разбор, който вършим в Столична дирекция на вътрешните работи, беше взето решение за възобновяване на публичния ред и на придвижването по пътищата. За тази цел чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са пристъпили към дейности към тези три места ", изясни шефът на "Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи.

"Използвана е физическа мощ единствено против едно лице, само че в границите на пълномощията на полицията. Има арестувани 12 лица. Трима от тях не са имали документи ", уточни Тодоров.

"В Столична дирекция на вътрешните работи са пристигнали и тъжби от недоволни жители. Една от тях е била с над 400 подписа. Те дебело са подчертали, че им се лимитира правото за свободно напредване ", сподели още той.

Около 4:15 часа тази заран чиновници на Министерство на вътрешните работи започнаха да отстраняват блокадите от кръстовищата София.

Палатките, ситуирани до постройката на президентството, към този момент са преместени на близкия тротоар. Подобна е обстановката на СУ, където протестните палатки на "Системата ни убива " също са преместени на тротоара пред Ректората. Полицията не позволява протестиращите на пътното платно.

Възстановено е прекосяването през основните кръстовища на "Орлов мост ", Ректората и бул. "Цар Освободител " – пл. "Независимост ". Движението по всички линии на градския превоз е възобновено по нормалния им маршрут, оповестяват от Столична община.

Внесоха тъжба поради блокираните кръстовища в София

Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост " е почнало малко преди 5 часа сутринта в петък.

"Бях тук, всичко беше обикновено. Дойде огромно количество полиция ", описват протестиращи. Според протестиращите обстановката е била стресираща, представена от NOVA.

29 дни митинги против държавното управление, яйца и домати летяха по централата на НФСБ

В петък заран протестиращи се събраха пред Първо РПУ в София.

Там стачкуващи са отведени към 5 часа сутринта, с цел да им бъдат формирани актове за възпрепятстване на придвижването по пътищата. Отведени са хора от палатковите лагери на "Орлов мост " и на Ректората.

Сред стачкуващите, събрали се пред полицията, са и част от уредниците на митинга – така наречен "Отровно трио ". Там са и Мая Манолова, както и някогашният правосъден министър Христо Иванов. Те се заканиха да създадат по-голям митинг и по-сериозни демонстрации.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше отстранен от полицията малко преди 5 часа.

Пловдивските протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня към 4 часа сутринта. Те блокираха кръстовището на булевардите "Шести септември " и "Цар Борис Трети ", което свързва северната и южната част на града, към 20 часа в четвъртък.

"Дойдоха, започнаха да отстраняват принудително палатките. Има развалени такива, несъмнено има изгубени движимости. Написаха ни актове, че пречим на придвижването по пътното платно ", изясни протестиращ.



Палатковият лагер, който бе ситуиран на кръстовището пред Община Варна в символ на митинг против ръководството на държавното управление е бил отстранен тази заран от полицията, заяви за Агенция "Фокус " Павел Лозанов, един от протестиращите в града. По негова информация към 4.00 часа тази заран полицията е преместила протестиращите варненци. В рамките на полицейската интервенция има и двама арестувани в Първо районно управление (на МВР).

"Доколкото знам, не е имало ексцесии, само че тази акция е проява за това в каква народна власт живеем ", добави Павел Лозанов. Палатковият лагер бе разгънат на кръстовището пред Община Варна при започване на седмицата. Блокирането на пътната права бе за варненци да покажат съпричастност към хората в София, които също стачкуват към този момент съвсем цялостен месец.

Със профилирана интервенция полицията е премахнала палатковия лагер в Стара Загора.

През нощта палатките на протестиращите в антиправителствените демонстрации са били избутани от силите на реда в полянките към летището в града.

Лагерът заставам към седмица, като протестиращите блокираха изцяло придвижването в региона, пропускаха единствено коли за спешна помощ и коли със специфичен режим на придвижване.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
88 коментара Водещи  Премахнаха палатковите лагери в страната Премахнаха палатковите лагери в страната  Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19 Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19  Има задържани за гърмежа в Бейрут Има задържани за гърмежа в Бейрут  Похитителят в Хавър се съобщи на полицията Похитителят в Хавър се съобщи на полицията  1 Заплащането и работното време измежду главните нарушавания по морето  1 EVN предизвестява за подправени имейли от името на компанията  1 Коронавирусът отхвърли още българи от пари в брой --> Пaрите ни  Заплащането и работното време измежду главните нарушавания по морето Заплащането и работното време измежду главните нарушавания по морето  EVN предизвестява за подправени имейли от името на компанията EVN предизвестява за подправени имейли от името на компанията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Симеонов: Правителството остава, министър председателят също Симеонов: Правителството остава, министър председателят също  Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19 Отново трицифрен брой инфектирани, 11 жертви на COVID-19  София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици  Тръмп желае да забрани TikTok от 20-ти септември Тръмп желае да забрани TikTok от 20-ти септември Виц на деня Мъж се стяга за лов с дружината. Жена му го пита по какво ще стрелят. Той дава отговор: - Отиваме за рогат дивеч. - А, хубаво!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Кипърското сирене халуми, което може да коства 2 милиарда евро Кипърското сирене халуми, което може да коства 2 милиарда евро Кипър слага под тестване Европейски Съюз и Споразумението за свободна търговия с Канада  Gordon Murray T.50 Наследникът на McLaren F1 е с атмосферен V12, развъртащ се до 12 100 об/мин Докато всички вървят в посока на електрификация, творението на Гордън Мъри залага на атмосферен V12 мотор, развъртащ се до 12 100 об/мин, а целият супер автомобил Т.50 тежи колкото Mazda MX-5.  <p>Цените на питателните артикули в света растат</p> Цените на питателните артикули в света порастват За това предизвестиха от Организацията на храните и земеделието към Организацията на обединените народи (FAO)  Емил Димитров - Ревизоро Еко министърът: У нас не се горят радиоактивни боклуци Емил Димитров разяснява и палмовите топчета, които изплуваха на част от плажовете у нас  <p>Американци: Атомната бомба над Хирошима донесе мир</p> Американци: Атомната бомба над Хирошима донесе мир В Съединени американски щати и през днешния ден има доста хора, които считат, че е било вярно да се хвърлят атомни бомби над Япония. Преди 75 години в Хирошима починаха над 140 000 души  <p>КАТ с нова акция на пътя</p> КАТ с нова акция на пътя Акцията има три съществени акцента, вижте до по кое време ще продължи тя  Новите устройства на Samsung Samsung добави нови устройства към гамата Galaxy Сред тях е новият Note20 и сгъваемият Galaxy Z Fold2  Привърженици на партия „ Възраждане ” пред кабинета на основния прокурор в Съдебната палата Лидерът на „ Възраждане ” занесе оставка на Гешев в Съдебната палата Прокуратурата стартира процедура за изтриване на партията поради „ мъртви души ” и куп нередности при учредяването на „ Възраждане ”  Ангелов: Трябва да имаме дълготрайна политика за психологичното здраве на жителите Ангелов: Трябва да имаме дълготрайна политика за психологичното здраве на жителите Предстои Министерство на здравеопазването да внесе Националната тактика за психологично здраве в Министерския съвет  <p>Гешев набеляза задачите до края на годината</p> Гешев набеляза задачите до края на годината Главният прокурор взе участие в съвещание на Апелативната прокуратура в София  <p>Защо COVID-19 може да аргументи и косопад</p> Защо COVID-19 може да аргументи и косопад Няколко членове на „ Survivor Corps ”, групата във Facebook за хора, преборили COVID-19, неотдавна се сблъскали с оплешивяване месеци откакто са се възстановили  Германски посланик е измежду жертвите в Ливан, те доближиха 137 души Германски посланик е измежду жертвите в Ливан, те доближиха 137 души Днес френският президент Еманюел Макрон дойде в Бейрут и заяви, че желае да провежда интернационалната помощ за Ливан  <p>Бейрут след детонациите: най-чаровният квартал е в руини</p> Бейрут след детонациите: Чаровният квартал Мар Микаел е в руини Кварталът с вековни обичайни къщи е срутен  Корнелия Нинова Българска социалистическа партия желае привикване на изключително съвещание на Народно събрание Кирил Добрев е подал документи за присъединяване в директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/vesti_dealbox_resp.php?affid=20492&r= " +Math.round(Math.random()*10000); scr.setAttribute( " async ",true); $(document.body).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР