България прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва

...
България прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва
Коментари Харесай

Лозан Панов: България прекрачи границата по случая Джок Полфрийман

България прекрачи границата, оттатък която законността и правото стават жертва на конюнктурния произвол и политическата целенасоченост. Умело манипулирани от обслужващи подмолни ползи медии, българските жители наподобява, че с подготвеност биха се лишили от правата и свободите си в името на отмъщението за „ пролятата българска кръв “. През последните седмици една човешка покруса послужи на цинични играчи ловко да подтикват крайни публични настроения против съдии, провокирайки улицата и политиците да вземат решение каузи. Дано на последователите на „ площадното правораздаване “ не им се наложи някой ден да изпитат на гърба си използването на закона от избран по нечие убеждение „ легален правосъден състав “. Така стартира послание от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов във връзка случая „ Джок Полфрийман “. Австралиецът беше пуснат от пандиза на 19 септември.

Вижте какво още написа в обръщението:

За страдание, процесът на демократизиране на страната ни не бе съпроводен с задоволителен спор или всеобща просветителна акция. На жителите не се показва какво съставлява правото, по какъв начин то работи и за какво би трябвало да се съблюдава. Днес точно рентиерите на царящата безпросветност са тези, които употребяват проблема на австралийския жител Джок Полфрийман за користни цели. Ялова заблуда е, че една присъда – каквато и да е тя – би могла да запълни пропастта в сърцата на родители, изгубили детето си. По тази причина едно от най-забележителните постижения на актуалната цивилизация е, че присъдите се постановяват от съдии, а не от жертвите на закононарушенията. Посредствените водачи, които жонглират с най-низките пристрастености на хората, не са български феномен. Страшното обаче би пристигнало, когато до тях застанат магистрати, за които „ законът “ е това, което на същите водачи им се желае. Затова и се търси верният човек, който да пречупи тези, които към момента прецизно съблюдават законите… или в действителност към този момент са го намерили. Струва ми се, че напълно скоро следва да узнаем…

Призовавам сценаристите на истеричната акция във връзка на условното предварително освобождение на Джок Полфрийман да не подпалват Рим единствено тъй като в този миг им е необходимо да обвинят християните.

Във връзка със спекулациите, че австралийският жител е лишен от право на свободно напредване поради идното решение на Върховния касационен съд (ВКС), приканвам правосъдния състав с ръководител и докладчик Жанина Начева и неговите членове Бисер Троянов и Надежда Трифонова оптимално да съкратят периода си за изговаряне по този обикновен, от правна позиция, проблем, с цел да се постави завършек на това безвластие и произвол – тежък удар върху имиджа на страната ни. По този мотив със единодушието на състава бе изтеглена и датата на съвещанието, тъй като Върховен касационен съд не трябва да взе участие в основаването на предпоставки за неоправдателна присъда в Европейския съд по правата на индивида. Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, тъй като срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е единствено Ваш, а на цялата институция.

Считам също по този начин, че ръководителят на висшата правосъдна инстанция не трябва да мълчи и когато осъществяването на правосъден акт се е трансформирало в политически въпрос par excellence. Призовавам вътрешният министър неотложно да извърши определението на Софийския апелативен съд, защото жестоко нарушава правото на австралийски жител свободно да се придвижва.

Преди време предизвестих, че сме изправени пред система, която е вербувала огромни човешки и материални запаси в построяването на добре настояща машина, която ловко си служи със службите, медиите, стопанската система, политиката и най-много правосъдната система. Действията u не се огласяват, а се държат в загадка. Грешките u не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; съперниците u се преследват до дъно, а тайните u – то те са доста грижливо защитавани и не могат да бъдат разкривани. Призовах сътрудниците си да се надигнем лице в лице, без боязън, против тази машина. Днес с голяма болежка дублирам тази молба. Защото тази машина съумя да овладее цялата ни институционална инфраструктура. Тя може да короняса или да унищожи всеки и всички, които u се изправят по пътя u към цялостното преодоляване на страната.

И все пак място за обезсърчение няма, тъй като съдът е стражът на демокрацията, а обезвереният демократ е един оксиморон. Отстоявайте законността, сътрудници, тъй като смисълът на земния ни престой е доста повече от това да удовлетвориш първичните си стремежи. Не се огъвайте пред мощните на деня, тъй като опазването на самостоятелните права за нас не е въпрос на избор, а професионален дълг. Бъдете мощни и пазете достолепието на тогата и в тези моменти, в които неналичието на опора в мрежата от обвързаности на някогашната Държавна сигурност ще Ви карат да се чувствате като дърво без корени! Зная, че за същински самостоятелните измежду Вас, които следват закона и са безпристрастни, „ поддръжката “ на Висшия правосъден съвет ще се показва в дисциплинарни производства. И все пак не предавайте съвестта си! Ще Ви нападат и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде безчовечен, само че знайте, същинската религия не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, тъй като заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е защитавана свише! /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР