България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки, става

...
България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки, става
Коментари Харесай

Украйна получава тежко БГ въоръжение: Австрия

България дава на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки, излиза наяве от видеоклип в формалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube.

Военните специалисти детайлно изясниха коя страна по какъв начин и с какво подкрепя украинската войска. Между 3:15 и 4:40 минута австрийски офицер демонстрира тежко въоръжение и артилерийски установки, предоставени от страната ни.
Според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т-72. По информация от 2020 година страната ни разполага с 90 от руските машини.

 

Срещу съветските сили се изправят и български артилерийски установки Д-20 с оръдие 152 мм, наричано още гаубици. Те също са руско произвеждане и имат обхват 17,4 км. Според обществени данни от 2010 година страната ни разполага с близо 200 броя от тях и 19`  писа по тематиката преди месец.


 

Напомняме, че съгласно данни на The New York Times страната ни и още 5 страни продават руски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., основана в Тампа, Флорида, която заобиколно доставя Украйна. В същото време отрасловият вицепремиер по износа на въоръжения е Корнелия Нинова, която сякаш е против експорта му за някогашната руска република и постоянно отхвърля.

 Кирил Пламенов

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР