България предоставя 148 395 лв. безвъзмездна помощ на страни от

...
България предоставя 148 395 лв. безвъзмездна помощ на страни от
Коментари Харесай

С близо 150 000 лева помагаме безвъзмездно на Сърбия, Черна гора, Армения и Грузия

България дава 148 395 лева безплатна помощ на страни от Западните Балкани и Източното партньорство за финансиране на планове за развиване на образованието, обществената интеграция и гражданското общество. Това беше решено на днешния Министерски съвет.

Общо 3 плана са утвърдени . Те ще се осъществят в Сърбия, Черна гора, Армения и Грузия, като средствата за финансирането им са от бюджета на Министерството на външните работи за 2019 година, предопределени за публична помощ за развиване и филантропична помощ.

Проектът " Младите хора в актуалното общество " ,на стойност 15 000 лева, е ориентиран към Сърбия. Той цели да сътвори устойчиви механизми за предпазване, развиване и вложение в младежта като обществен капитал.

Регионалният план, обхващащ Армения и Грузия , е обвързван със отбраната на правата на децата и основаването на качествени детски грижи в страните реципиенти. Неговата стойност е 43 623 лева

За първи път страната ни ще осъществя план по Официална помощ за развиване в Черна гора , който е обвързван с опазването на околната среда и е на стойност 89 772 лева

Изборът на плановете е осъществен дружно със страните бенефициенти и дава отговор на дилемите на българската външна политика - подсилване на европейската вероятност на страните от Западните Балкани и стимулиране на социално-икономическото развиване на страните сътрудници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР