България предложи на Световната организация по туризъм и на ЮНЕСКО

...
България предложи на Световната организация по туризъм и на ЮНЕСКО
Коментари Харесай

Предлагаме Световен път на древните цивилизации

България предложи на Световната организация по туризъм и на ЮНЕСКО да бъде основан Световен път на античните цивилизации. Според министъра на туризма Николина Ангелкова той ще съставлява пояс от туристически дестинации в Азия, Европа, Африка, Америка и Австралия, напълно свързани с културно- историческото завещание, съобщи Българска национална телевизия.

Днес в София се организира Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления с участници от петте континента.

Създаването на Световен път на античните цивилизации, по сходство на Пътя на коприната, ще помогне да се опознае културното завещание на обособените страни и да се даде късмет да се развиват стопански районите. Засега това е концепция, която ще се разиска от Световната организация по туризъм. Николина Ангелкова ще търси поддръжка и от ЮНЕСКО, като концепцията е в този маршрут в началото да бъдат вкарани обекти, които са под отбраната на международната организация

Първите български обекти от този лист ще са - Мадарския коннник, Боянската черква, Казанлъшката гробница. После ще се прибавят още.

" България е доста богата на културно-историческо завещание, постоянно разясняваме над 40 хиляди артефакта има, тъй че доста е мъчно да се избере и считам, че това би била една под самодейност с оглед включване на всички общности и хора, които се интересуват от просвета и завещание в България ", разяснява Ангелкова.

Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов пък показа своята концепция за Балкански триъгълник за съдействие с Гърция и Турция.

" Защо да не създадем, вместо да си крадем туристите, Балканския триъгълник за развиване на туризма. Маршрути - от Атина да кацнат, през България, от Истанбул да излизат и противоположното ", сподели Рашидов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР