България предлага едни от най-добрите условия в Европа за правене

...
България предлага едни от най-добрите условия в Европа за правене
Коментари Харесай

Борисов: България предлага едни от най-добрите условия за бизнес в Европа

България предлага едни от най-хубавите условия в Европа за правене на бизнес. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на бизнес закуска, проведена от Американската комерсиална камара. Констатирано беше, че положителният стопански климат води и до и растеж на американските вложения у нас, които отреждат шесто място на Съединени американски щати по този индикатор.

Добрият капиталов климат се дължи на строгата фискална дисциплинираност, съобщи министър председателят пред уредниците на срещата.
Бойко Борисов, министър-председател: Огромен фискален запас държим. Защо? Защото той подсигурява постоянния курс на лв.. 10% плосък налог, 20% Данък добавена стойност. Едни от най-хубавите условия за правене на бизнес в Европа.
Премиерът подчертава и върху забележителното понижаване на външния дълг, който сега е 24%. Борисов означи и трайния растеж на Брутният вътрешен продукт и диверсификацията на вложенията.

Възможността държавното управление да увеличи бюджетните заплати с 10% от 1-ви януари, министър председателят изясни с сполучливата битка против контрабандата
Бойко Борисов, министър-председател: Когато нашето държавно управление пристигна на власт да ръководи, корупцията в контрабандата беше 34%. Сега мисля, че сега, откакто ударихме и такова огромно количество незаконни заводи ще спадне под 5%.
От своя страна посланикът на Съединени американски щати означи все по-големия интерес на американски компании към България.
Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България: Много по-важното, е че тези вложения подкрепят развиването на динамични браншове в българската стопанската система като производството, енергетиката, модерното селско стопанство, подтикват икономическия растеж и благосъстоянието в районите, където работят.
От 1990 до 2016 година американските вложения у нас възлизат на 4,5 милиарда лева
 © Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР