България Правителството отпуска 27 млн. лв. за нова болница в

...
България Правителството отпуска 27 млн. лв. за нова болница в
Коментари Харесай

Правителството отпуска 27 млн. лв. за нова болница в Ямбол

България Правителството отпуска 27 млн. лева за нова болница в Ямбол Предстои да се разгласи социална поръчка за избор на реализатор на плана, като в границите на година и половина по-късно би трябвало да има построен нов болничен комплекс  Венелина Стоянова 8 май 2019, 17:08
равителството отпусна 27 млн. лева за дотъкмяване на новата болница в Ямбол. Капиталът на лечебното заведение ще бъде повишен с парични вноски за интервала 2019 - 2021 година

Увеличението на капитала ще се извърши посредством издаване на нови акции, след осъществяване на парични вноски, както следва: през 2019 година - вноска в размер на 8 100 000 лева.; през 2020 година - вноски в размер до 13 500 000 лева.; през 2021 година - вноски в размер до 5 400 000 лева

Така ще се реализира преместването на болничното заведение в намиращата се наоколо недостроена постройка в недодялан градеж. Новият болничен блок ще бъде на 10 етажа с повърхност от 32 000 кв. м, с потенциал до 250 болнични кревати. Предвижда се строителство и на инфекциозно поделение. По този метод ще се подобрят обслужването на пациентите и изискванията на труд на лекарите, както и ще се спомогне за привличане на повече пациенти.

Предстои да се разгласи социална поръчка за избор на реализатор на плана, като в границите на година и половина по-късно би трябвало да има построен нов болничен комплекс.

Прогнозите са болничното заведение "Св. „ Пантелеймон " да обслужва 120 хиляди души в Ямболска област.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че от 2013 година се работи по тази тематика.

"Когато създадохме държавното управление, сътрудника Волен Сидеров като народен представител от Ямбол го беше сложил като изискване. Сега болничното заведение в Ямбол на процедура е едни павилиони ", съобщи Борисов. Премиерът напомни, че са минали 40 години от първата копка на постройката.

"Това е една от хилядите здания, стартирани и незавършени преди време. Но в този момент мисля, че страната може да ги обезпечи. Това са 17 павилиона – пази Боже да си болен там ", разяснява министър-председателят.

От своя страна, кметът на Ямбол Георги Славов акцентира, че отпуснатите средства за болничното заведение в града са витално значими и не би трябвало да се свързват с предизборния миг в страната.

Директорът на болничното заведение доктор Панайот Диманов съобщи, че с новия болничен комплекс качеството на здравната активност ще бъде на по-високо равнище.

"Това ще стимулира всички работещи за обгрижването на пациентите, ще способства за основаването на нови високо софтуерни действия и за всичко, което е належащо, за една съвременна медицина в Ямболска област “, съобщи доктор Диманов.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: болница Ямбол
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР