България поведе в отборното подреждане на Световното първенство по художествена

...
България поведе в отборното подреждане на Световното първенство по художествена
Коментари Харесай

България поведе на Световното първенство по художествена гимнастика за девойки

България поведе в отборното нареждане на Световното състезание по художествена гимнастика за девойки, Елвира Краснобаева се класира за финалите на обръч и на топка в първия ден на шампионата в румънския град Клуж-Напока.

Краснобаева игра единствено през днешния ден с обръч и топка. Първо тя сподели композицията си с топка, игра доста мощно и получи оценка от 31.950 точки (15.500 за компликация, 8.000 за артистичност и 8.450 за изпълнение).

На обръч тя също сподели качествата си и с резултат от 31.000 точки (14.800, 8.000, 8.200), което е четвърта по мощ оценка. По този метод Краснобаева се класира и за двата финала, които ще бъдат в неделя (9 юли).

България поведе в отборното класиране след първите две съчетания на самостоятелното с актив от 62.950 точки. Втори за момента е тимът на Румъния с 62.300, а третата позиция заема Германия с 61.400 точки. За отборното се сумират оценките от самостоятелното съревнование (четири оценки) плюс двете от многобоя на отбор девойки. 

Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден беше в панела за компликация с тяло на топка.

Водач на делегацията вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

Утре Елвира Краснобаева ще играе с бухалки, а Никол Тодорова - с лента.

От 18.30 часа в " BTArena " ще започва конкуренция и при ансамблите, където ще забележим възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова - Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Габриела Пеева, който започват под номер 5 с пет въжета.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР