България постигна трети успех в Златната европейска лига по волейбол

...
България постигна трети успех в Златната европейска лига по волейбол
Коментари Харесай

Волейболистките ни с трети успех в Златната европейска лига

България реализира трети триумф в Златната европейска лига по волейбол за дами. Родните ”лъвици ” се постановиха над Азербайджан с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) в столичната зала ”Христо Ботев ”.
С този триумф възпитаничките на Иван Петков събраха цялостен актив от 9 точки и оглавяват краткотрайното класиране в група " А ".

Мачът стартира равностойно, като нито един от двата тима не съумя да вземе някакъв задатък. Азерките въпреки всичко направиха мощна серия към второто техническо спиране, повеждайки със 19:12. Силният сервис на Силвана Чаушева върна очакванията, намалявайки разликата на четири, само че Азербайджан с блокади съумя да завоюва първия гейм с 25:17.

Във втората част българките излязоха пределно мобилизирани, което пролича и в резултата. Още в самото начало България взе 4 безответни точки, а след това усили задатъка си на седем. Силната игра на обсада оказа помощ на " лъвиците " да запазят задатъка си, давайки 17 точки на азерките.

Третият гейм беше еднакъв на втория, като България започва с бързо 4:0, а по-късно последователно усили задатъка си, с цел да завоюва с 25:14.

В четвъртата част обаче азерките стартираха устремно. Поведоха с 5:1, само че последва спад, който оказа помощ на България да обърне със серия от 8:1 точки. В средата на гейма Азербайджан демонстрираха темперамент и поведоха с 16:15. Възпитаничките на Иван Петков резервираха хладнокръвие и със мощната си обсада приключиха частта с 25:21.

Така България завоюва и третата си среща на родна земя, като във краткотрайното класиране волейболстиките ни имат оптимален актив от 9 точки, а след тях са Азербайджан с 6. Украйна и Португалия са към момента без актив, като на следващия ден ще изиграят срещата между тях.

До края на груповата фаза на " лъвиците " им следва по още един конфликт в групата, като мачовете ще се изиграят на 30 май, 2 и 6 юни, оповестява bTV.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР