България постигна четвърти успех в Златната европейска лига по волейбол

...
България постигна четвърти успех в Златната европейска лига по волейбол
Коментари Харесай

Силна България се доближи до полуфиналите на Златната еврпейска лига

България реализира четвърти триумф в Златната европейска лига по волейбол за дами. Родните " лъвици " се постановиха над Украйна с 3:0 (25:18, 25:20, 25:22) в столичната зала " Христо Ботев ".

С този триумф възпитаничките на Иван Петков събраха актив от 12 точки и оглавяват краткотрайното класиране в група " А " дружно с Азербайджан.

Мачът стартира мощно за българките, които натрупаха преднина от 5 точки - 7:2. Успяха да запазят задатъка си, като даже леко по усилиха с течение на гейма. Така България поведе с 1:0, затваряйки частта при 25:18.

Вторият гейм беше надалеч по-равностоен, като украинките усъвършенстваха играта си на фаза обсада. Българките въпреки всичко усилиха темпото и поведоха с 18:15. Украйна понижи изоставането си, само че въпреки всичко състезателките на Иван Петков взеха гейма още веднъж за 25:20.

Украйна въпреки всичко хвърли всичкото в третия гейм и даже имаше преимущество след 10-та точка. Българките изравниха за 16:16, а по-късно демонстрираха постоянни нерви и се постановиха с 25:22.

Последната среща на волейнационалките ни в груповата фаза е против Португалия на 6 юни, като триумф би означавал класиране на полуфиналите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР