България постигна близо 8,9 млн. посещения на чуждестранни туристи миналата

...
България постигна близо 8,9 млн. посещения на чуждестранни туристи миналата
Коментари Харесай

Ангелкова пред конференция за евростандартите в туризма: Работим с най-големите туроператори, приоритет ни е качеството на продукта

България реализира близо 8,9 млн. визити на задгранични туристи предходната година и Германия е измежду трите водещи пазара за входящ туризъм у нас. Това ни стимулира да работим още по-усилено, с цел да предлагаме първокачествен и конкурентен артикул. Този принцип сме заложили в партньорството си с водещите международни туроператори, в това число с най-големите от Германия.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна пред участниците в конференцията „ Eвропейски стандарти за туризма в България “, проведена от Министерството на туризма и фондация „ Конрад Аденауер “. Сред формалните посетители на форума са Kлаус Шлий, ръководител на Ландтага на Шлезвиг-Холщайн, и Tорстен Гайслер, началник на фондация „ Конрад Аденауер “ за България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министър Ангелкова благодари на гостите за извънредно високата оценка, която страната ни получи за председателството си на Съвета на Европейски Съюз. Доказахме, че отпред с премиера Борисов сме мощен тим, на който може да се разчита и който е добър посредник при решаването на проблемите. Успешно можем да се оправим с предизивкателставата и да бъдем предан сътрудник, сподели още тя.

Министърът акцентира, че българският туристически артикул е доста разнороден. Страната разполага с огромен капацитет по повод освен на морския и зимния туризъм, само че също на балнео- и СПА услугите и културно-историческите направления. Разработихме разнообразни тематични дестинации, които подтикват активността на туроператорите и уголемяват дейните сезони. За първите пет месеца на 2018 е осъществен над 11% растеж на непознатите туристи, като растежът на немските е 18,5% по отношение на същия интервал на 2017 година, заяви министър Ангелкова.

Тя разяснява още, че взаимно с сектора и с поддръжката на държавното управление министерството е подхванало редица законодателни начинания за облекчение на административната тежест, за развиване на инфраструктурата, за по-добра подготовка на фрагментите и други Секторът е повдигнат в народен приоритет и единствено за предходната година заетите в него и обвързваните стопански действия са били близо 336 хиляди Министерството приготвя и основаването на Център за подготовка и преквалификация към ведомството, с цел да насърчи качеството на туристическия артикул, сподели още министър Ангелкова. Тя посочи ролята на България за съдействието в границите на Дунавската тактика, по която следва годишен конгрес в София.

Kлаус Шлий, който за първи път посещава страната ни, показа извънредно позитивните си усещания от България и я поздрави за професионализма в осъществяване на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Той съобщи, че кооперирането с България ще продължи и ще се задълбочава, като на форума във Варна ще бъдат разисквани доста нови благоприятни условия за приобщаване към евростандартите в туризма. Ние всички виждаме какъв брой позитивни сигнали идват от страната ви за общото европейско бъдеще, безапелационен бе той.

Tорстен Гайслер също поздрави България за сполучливото европредседателство и акцентира, че тя има европейски дух и огромен капацитет да построява концепции за дълготрайното и стабилно развиване на Европа. В този аспект туризмът в България дава доста положителни образци с двуцифрени стойности на напредък и позитивен имидж освен като морска дестинация. В страната ви може да се обитава когато и да е на годината. Малко са страните в Европа, които имат толкоз отворени порти към германците и ви благодаря за това.

Те се усещат комфортно и се връщат още веднъж тук, заключи ръководителят на фондация „ Конрад Аденауер “ за България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР