България попадна в класацията на милиардерите (в американски долари) на

...
България попадна в класацията на милиардерите (в американски долари) на
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви попаднаха в класацията на милиардерите на Форбс

България попадна в класацията на милиардерите (в американски долари) на списание " Форбс " с братята Кирил и Георги Домусчиеви.

В публикация, отдадена на разпределението на най-богатите по света, от Форбс показват, че четири страни за първи път имат свои представители в клуба на милиардерите: България, Барбадос, Естония и Уругвай.

Според изданието Георги и Кирил Домусчиеви разполагат със положение от общо 4 милиарда $ (по към 2 милиарда $ всеки от тях) като това ги прави и най-богатите " дебютанти " в клуба на милиардерите.

Останалите новопостъпили в клуба на най-богатите са бизнесмените от Уругвай Андрес Бзуровски и Серхио Фогел с общо положение от към 3 милиарда $ (по 1,5 милиарда всеки), певицата Риана (Барбадос) с 1,7 милиарда $ и естонският финансист Кристо Каарман с 1,2 милиарда $.

От списанието разясняват, че новите милиардери от България Георги и Кирил Домусчиеви са градили положението си десетилетия.

" Стартирайки в безредната посткомунистическа ера на 90-те, братята Кирил и Георги Домусчиеви основаха капиталов конгломерат, който в този момент сплотява компании от сферите на опазването на здравето при животните, доставките, недвижимото имущество и футбола. " - показват от " Форбс ".

От списанието допълват, че тази година описът с милиардерите по света е намалял с 87 души, само че до момента в който някои отпадат, други печелят и по този начин четири нови страни за първи път имат свои представители в клуба на най-богатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР