България получи за поредна година правото да бъде домакин на

...
България получи за поредна година правото да бъде домакин на
Коментари Харесай

София ще приеме Европейското първенство за момчета до 16 години догодина

България получи за поредна година правото да бъде хазаин на европейско състезание при подрастващите. Новината заяви президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, който е член на Борда на европейската централа.

През 2021 година страната ще одобри шампионата на Стария континент в Дивизия B при момчетата до 16 години. Както е известно, София трябваше да одобри този шампионат през 2020 година, само че поради международната пандемия с Ковид-19 ФИБА анулира всички шампионати при подрастващите. Първенството ще се организира от 12 до 21 август в София. 20-годишните национали ще се борят за класиране в Дивизия А в Тбилиси (Грузия) от 16 до 25 юли.

В интервала 30 юли - 8 август пък юношите до 18-годишна възраст ще премерят сили на европейското в Дивизия B, на което хазаин е Орадя (Румъния). Шампионатът при девойките до 16-годишна възраст ще се организира в Сараево (Босна и Херцеговина) от 5 до 14 август. Девойките до 18 години още веднъж ще играят в Оберварт и Гюсинг (Австрия) от 23 юли до 1 август. Още не е избран домакинът на Европейското състезание за дами до 20 години. България се завърна в Дивизия А, само че са ясни единствено датите на този шампионат 3-11 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР