България получи разрешение от Европейската комисия за проектиране и строителство

...
България получи разрешение от Европейската комисия за проектиране и строителство
Коментари Харесай

ЕК разреши строителството на АМ Струма извън Кресненското дефиле

България получи позволение от Европейската комисия за планиране и строителство отвън Кресненското дефиле на платното от Кулата към София на лот 3.2 от АM „ Струма “. Това ще даде опция да стартира работата по последния сектор на автомагистралата сред Крупник и Кресна.


Добрата вест е резултат от напъните на държавното управление, което разпореди на министрите на районното развиване и благоустройството и на превоза и известията да подхващат нужните дейности за планиране и създаване на Лот 3.2. Предстои да стартира работата по проектирането и строителството на трасето в посока Кулата – София по източния скат на Кресненския пролом. Възлага се и прединвестиционно изследване за ново трасе в посока София – Кулата още веднъж отвън Кресненското дефиле.

От Министерство на регионалното развитие прецизират още, че няма да се подхващат дейности за осъществяване на дясно платно (от София към Кулата) “ по трасето на съществуващия път Е-79.

В решението е записано, че не би трябвало да се подхващат дейности за осъществяването на дясното платно на автомагистралата по трасето на съществуващия път Е79 през Кресненското дефиле, преди да се оцени въздействието на капиталовото предложение върху засегнатите предпазени зони - „ Кресна ” и „ Кресна-Илинденци ”.

Министерският съвет утвърди отчета на министрите на районното развиване и на превоза по напредъка на Автомагистрала " Струма " в последния непостроен сектор.

Предстои възлагането на предпроектни изследвания за установяване на разновидностите за създаване на дублиращо трасе на автомагистрала „ Струма ”. В него би трябвало да се планува опцията дублиращото трасе на автомагистралата да се употребява като нейно платно, осигуряващо придвижването от София към Кулата. Проучването би трябвало да изследва механически изпълними други възможности съгласно Закона за запазване на околната среда и Закона за биологичното многообразие, е записано в държавното решение./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР