България получи домакинството на последната световна олимпийска квалификация за игрите

...
България получи домакинството на последната световна олимпийска квалификация за игрите
Коментари Харесай

България взе олимпийска квалификация по борба

България получи семейството на последната международна олимпийска подготовка за игрите Токио 2020, а решението бе гласувано от конгреса на Международната федерация (UWW) в Будапеща (Унгария).

За последно страната ни посрещна сходен конгрес за Лондон 2012. Надпреварата за квотите стартира от следващата година на международното в Астана (Казахстан). Тогава най-хубавите петима ще получат визи за Япония, които обаче не са поименни. А в София щастливците с „ билет “ за игрите ще са единствено финалистите.
Същевременно форумът в Будапеща удостовери и семейството на София за Мондиал 2019 при кадетите.

„ Изключително огромно самопризнание за България – съобщи президентът на федерацията Христо Маринов, който участва на конгреса на UWW. – При гласуването делегатите регистрираха и отличната организация на страната ни при сходни огромни надпревари през годините. “
В събота в Будапеща стартира международното състезание, като първи от нашите на тепиха ще излязат Владимир Дубов (61 кг) и Мирослав Киров (74 кг) в свободния жанр. Схватките са до 28 октомври, като шампионата ще завърши с конкуренцията в класическия жанр.


860 борци в борба за 30 комплекта медали
на мондиала  73-2

Световното по битка, което започва в събота в Будапеща, записва няколко върха още преди старта на шампионата.
За конкуренцията идват близо 2000 посетители и спортисти. От тях 860 състезатели от 114 страни се хвърлят в борба за систематизиране на 30 комплекта медали в трите стила. Схватките ще бъдат в най-голямата зала – „ Ласло Пап сцена “, кръстена на трикратния олимпийски първенец по бокс, и която е с потенциал 12 500 зрителски места. А всички билети към този момент са разпродадени.
„ Купени са от почитатели на битката от над 60 страни “, разкриха уредниците.
Същевременно Балаш Фюрджес, секретар на кметството на Будапеща, разгласи че шампионата носи извънредно огромна реклама освен на града, само че и на цяла Унгария.
„ В хотелите са непокътнати стаи за 15 хиляди нощувки – посочи той. – И цифрата ще пораства от ден на ден. Но с никакви пари не можем да измерим оня мощен рекламен резултат, който Будапеща ще получи от това толкоз значимо събитие, каквото е международното състезание. “
За шести път в историята столицата на Унгария посрещна сходен конгрес в един от най-древните спортове.
Домакините показаха и медалите, който всеки един от призьорите ще получи. На тях е изобразен лъвът, амулет на шампионата. А едно от оценките президентът на Унгарската федерация Силард Немеш закичи на шефа на международната централа Ненад Лалович (Сърбия).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР