България Получаването на социални помощи се обвързва с редовното посещение

...
България Получаването на социални помощи се обвързва с редовното посещение
Коментари Харесай

Получаването на социални помощи се обвързва с редовното посещение на училище

България Получаването на обществени помощи се обвързва с постоянното посещаване на учебно заведение Институциите ще получават информация и ще вършат нужната инспекция на обстоятелствата 7 август 2019, 14:58  Получаването на обществени помощи се обвързва с постоянното посещаване на учебно заведение Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg
олучаването на месечни обществени помощи ще се обвърже с постоянното посещаване на детска градина или учебно заведение. Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, които бяха утвърдени от държавното управление.

Новите разпореждания са по отношение на признатите промени в законодателството. С признатите промени институциите ще получават информация и ще вършат нужната инспекция на обстоятелствата и събитията за разпределяне на помощта по длъжностен ред.

Във връзка с преустановяването на активността на Министерството на здравеопазването по издаването на позволения за лекуване в чужбина, закриването на „ Фонд за лекуване на деца “ и прекосяването на съответните действия към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), от 1 април 2019 година се актуализира механизмът за подкрепяне на правоимащите лица за покриване на съответните дневни и квартирни разноски. С смяната се продължава откритата дългогодишна процедура тези хора да получават съответната финансова помощ от страната, обвързвана с разрешаването на здравословен проблем - в тази ситуация към този момент от НЗОК и от Министерството на труда и обществената политика.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР