България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета,

...
България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета,
Коментари Харесай

България прехвърля на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25

България, Полша и Словакия трансферират на Украйна 70 военни самолета, които могат да бъдат основани на полски летища, оповестиха от пресслужбата на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна.

„ 70 самолета за украинската войска! Нашите сътрудници ни предават МиГ-29 и Су-25! При нужда те ще могат да се базират на полски летища, от които украински водачи ще извършват бойни задания “, оповестява пресслужбата на ТАСС.

Според него България трансферира на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

По-рано представителят на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че външните министри на Европейски Съюз са се съгласили да дават на Украйна смъртоносни оръжия в размер на 450 милиона евро. Освен това Борел сподели, че Европейски Съюз ще достави военни самолети на Украйна.

Кремъл предизвести за заплахата от „ напомпване “ на Украйна с оръжия на НАТО, защото това въодушевява Киев да се опита да реши казуса с Донбас със мощ. Русия неведнъж приканва международната общественост да наложи оръжейно ембарго на Украйна. Министерството на външните работи също предизвести, че потреблението на Украйна от Съединени американски щати като " антируско оръжие " може да приключи зле за Киев.

Припомняме, че на 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората от тормоз и геноцид от страна на режима в Киев, да демилитаризира и денацифицира Украйна, да изправи пред съда тези, които са направили голям брой кървави закононарушения против цивилни, в това число жители на Русия. Държавният глава акцентира, че Русия няма да разреши на Украйна да има нуклеарно оръжие.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР