България Политиците се сбиха, идат ли предсрочни избори Тази мръсна

...
България Политиците се сбиха, идат ли предсрочни избори Тази мръсна
Коментари Харесай

Политиците се „сбиха”, идат ли предсрочни избори

България Политиците се „ сбиха ”, идат ли предварителни избори Тази „ мръсна акция ” е чудесна за обществото, считат Кольо Колев и Георги Харизанов  Николай Киров 25 април 2019, 11:25
ампанията за идните евроизбори е „ чудесна” за обществото, тъй като е същински конфликт и прочиства политическата система. Това мнение споделиха социологът Кольо Колев и анализаторът Георги Харизанов по NOVA.

„ Ако се постоянства на тематика жилища, това към този момент няма да има необикновен резултат. Би било рационално политиците да сменят най-малко офанзивата. В един миг стартира някак си да се губи интерес. Имаш чувството, че преднамерено се вадят някакви дребни неща предвид на политическа офанзива. Друг е въпросът, че ще има още политически офанзиви и опити за изнасяне на нелицеприятни обстоятелства за едната или за другата страна. Но това са разпоредбите на играта”, разясни в „ Здравей, България” социологът.

„ Някои споделят: „ но мръсна кампания”, само че това е чудесна акция. Чудесното е, че политическите партии се сбиват. Всеки се пробва да покаже мръсотията на другия. По този метод се реализира ликвидиране на обществено-политическия живот. Това е значимо за нас, елементарните хора. Ние чакаме от тях, те да се сбият. А не консенсус – ти ще крадеш в лява, ние ще крадем с дясна ръка. Обществото би трябвало да чака яка борба, включително и с малко мръсни хватки”, счита Кольо Колев.

„ Ще продължи да се прочиства политическата система. Това е от изгода за обществото. Професията на политик става все по-непривлекателна. На мястото на Делян Добрев четирима души отхвърлиха да станат депутати. Това което е разрешено за жителите, към този момент не е разрешено на политиците. Все по-малко хора ще желаят да стават политици, защото цялото имущество и минало на ще бъде тествано. 30-годишната ерата, когато политиците се подиграваха със Сметната палата и хвърляха официални заявления, приключи”, счита Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Според него ставащото демонстрира, че новият закон за противопоставяне на корупцията в действителност работи.

Той добави, че има единствено два действителни сюжета пред българската политическа система.

„ Имаме два избора. Или Бойко Борисов или Корнелия Нинова като министър председател. Няма трети вариант”, съобщи Георги Харизанов и добави, че всяко ръководство на Българска социалистическа партия досега е завършвало с рецесия.

„ Българска социалистическа партия примерно взима 5000 гласа повече, от това изрично не следва, че ГЕРБ би трябвало да подаде оставка. Не става въпрос за ръководещата партия, а за ръководещата коалиция. Тук играят още Вътрешна македонска революционна организация, АТАКА, НФСБ, също и Движение за права и свободи. Разбира се, това би раздрусало ГЕРБ, главната ръководещата партия, която в продължение на 10 години партията печели съвсем всички избори”, смята Кольо Колев.

Според него предварителни избори ще има, в случай че продължат свадите, който де факто разрушават доверието към ГЕРБ.

„ Непрекъснато има кавги. Не приказвам единствено за „ Апартаментгейт”. Говоря за Национална агенция за приходите, за тол системите, за условията към касовите апарати. Тези неща нервират хората. Създават чувство, че страната не работи правилно”, разяснява Кольо Колев.

„ ГЕРБ самичък си прави проблемите”, акцентира Колев, като добави, че поддръжката за Българска социалистическа партия не пораства, а пада тази за ръководещата партия.

И Колев, и Харизанов смятат, че идната огромна борба на политическата сцена ще бъде за избора на нов основен прокурор след приключването следващата година на мандата на Сотир Цацаров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР