България показа част от младите си спортни таланти по време

...
България показа част от младите си спортни таланти по време
Коментари Харесай

България показа младите си таланти на спортна Европа

България сподели част от младите си спортни гении по време на формалната вечеря на Европейския състезателен конгрес 2018 в София, която се организира в подготвителната зала на " Арена Армеец ". На събитието участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-генералният шеф по обучение и просвета в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен, хърватският държавен секретар по спорта Яница Костелич, евродепутатът Богдан Вента, вицепрезидентът на Европейските олимпийски комитети Нилс Нигаард, вицепрезидентът на Китайския олимпийски комитет Янг Шу ан, президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас, президентът на Асоциацията на волейболните лиги Филип Буун, президентът на Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб, голям брой представители на европейски и български спортни организации.

Гостите бяха прелестно сюрпризирани от ексцентричното решение формалната вечеря да се организира в спортна зала. Те видяха демонстративни осъществявания по художествена гимнастика от девойки на възраст от 8 до 10 години. Сборната групировка бе формирана от състезателки на клубове " Левски ", " Левски Илиана ", " Левски + ", " Левски Триадица ", " Академик " и " Нюанс ".



Майсторски осъществявания пред участниците в Европейски състезателен конгрес 2018 демонстрираха и участниците в националния показателен тим по таекуондо. Много аплодисменти обраха възпитаниците на четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев от първия у нас клуб по стрийтфитнес " Стрийт уъркаут - България ", измежду които бе и 28-годишния Влади Стоянов, който е роден с увреждане, само че от една година се занимава интензивно с махленски фитнес. Те демонстрираха по какъв начин крепко тяло и мощни мускули се основават без повдигане на тежести, а с извършения, при които се употребява личната тежест на тялото.



Всички спортисти от демонстрационните обединения получиха дарове от Европейската комисия.
Европейският състезателен конгрес, който приключва през днешния ден в София, се провежда от Европейската комисия и е най-голямото събитие за шерване на опит и разискване на бъдещите насоки за развиването на спорта в Европа. Форумът бе открит в четвъртък от министър Красен Кралев, еврокомисаря по обучение, просвета, юноша и спорт Тибор Наврачич и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР