България Пожарникарите заплашват с протест заради новото им работно време

...
България Пожарникарите заплашват с протест заради новото им работно време
Коментари Харесай

Пожарникарите заплашват с протест заради новото им работно време

България Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време Ресорният министър Младен Маринов ги твърди, че противоречивата разпоредба ще бъде преразгледана  Василена Василева 19 януари 2020, 10:52  Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
 Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
 Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България
Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България
 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)
Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)
 Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник
Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник
 Обраха митницата в Благоевград
Обраха митницата в Благоевград
 Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас
Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас
 Бум на варицела в цялата страна
Бум на варицела в цялата страна

ожарникари от цялата страна в протестна подготвеност. Причината за това е нова разпоредба за работното им време. Ресорният министър Младен Маринов към този момент е уверил синдикатите на огнеборците, че настояванията им за анулация на новите правила са чути и противоречивата разпоредба ще бъде преразгледана.

Кои са пожарникарите-герои от „ Пирогов”

Наредбата, която е обнародвана предишния петък, поставя завършек на 24-часовите наряди на екипите. Вместо да застъпват и да си потеглят дружно, те ще работят на разнообразни смени. Ръководителите им ще избират сред 8, 12 и досегашните 24-часови.

„ Преди години беше направено това, видя се, че не е удачно и в този момент за повторно се пробват да го вкарат като процедура, смесването на работното време”, разяснява Иван Димитров от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи – Русе, пред NOVA.

Пожар в общежитие в "Студентски град "

„ Това може да докара до забавена реакция по време на произшествие”, изясни Светлин Василев от Областния съвет на НСПС „ Огнеборец” – Монтана.

„ Нарушава се ритъмът на работа. Представете си, че заран застъпват 8-10 или 12 индивида, приказваме за подобен брой състав в най-големите структури на службите,а след 16 часа останат 7 индивида или 8”, изяснява инж. Венцислав Станков, президент на НСПС „ Огнеборец”.

Огнен пъкъл край Гоце Делчев, пожар изпепели две къщи

Според специалистите по този начин ще бъдат застрашени животите и на огнеборците, и на хората, които се нуждаят от помощта им.

„ Пожарникарите, като отидат на произшествие, даже без да си приказват, знаят кой какво прави и сега, в който му извадят чиновник от екипа, няма кой да му помогне на мястото на пожара”, изясни Светлин Василев.

„ Това всичко рефлектира както върху нас, по този начин и върху вас. Когато има понижени оперативно тактически благоприятни условия, това води опасности до неспособност за евакуация на хората и отработване на произшествието с оптимално понижаване на загубите”, изяснява инж. Станков. „ Тук се дава право на ръководителите на структури да вземат решение кой чиновник в каква дълготрайност, кога на денонощието да бъде на оперативно дежурство”.

„ За да нямаме изключителни часове, нас ни пускат, освобождават ни от дежурство, споделят му компенсации”, изяснява Иван Димитров.

„ Има едни минутки домашната промяна, която е на укрепване, до момента в който дойде”, изяснява Ивайло Стоянов, Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи – Благоевград.

„ При нас най-важното нещо: първичните минути са най-важни във всяко едно произшествие – да отидат колкото се може повече хора и да локализират нещата в самото му начало”, декларира Иван Димитров.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева пожарникари митинг .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  1 Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт  1 Вижте заплатите на заетите в българската авиация  1 Колко коства магазин на " Kaпaлъ чapши " в Истанбул --> Пaрите ни  750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт  Вижте заплатите на заетите в българската авиация Вижте заплатите на заетите в българската авиация  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  Снимка: iStock Защо българин атакува хора в ресторант в Истанбул  Снимка: iStock Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им...  Daily Sabah: Турско-руския валс Daily Sabah: Турско-руския валс  Снимка: БГНЕС Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения...  <p>Те са доказателството, че <strong>любовта краси човека</strong></p> Те са доказателството, че любовта краси индивида  Снимка: iStock Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме...  Снимка: iStock Загинали и ранени при пожар в дом за възрастни в Чехия  <p>Вижте коя е <strong>най-подходящата</strong> страна, в която да отгледате <strong>детето </strong>си</p> Вижте коя е най-подходящата страна, в която да...  Снимка: iStock 5 по Рихтер раздруса Гърция  1 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде...  Коя е базата, която Борисов посети в Египет Коя е базата, която Борисов посети в Египет  <p>Хари и Меган губят кралските си титли</p> Хари и Меган губят кралските си трофеи  Първа жертва на свински грип в България Първа жертва на свински грип в България  <p>Актьор&nbsp;твърди, че е <strong>опипван от сестрата на кралицата</strong></p> Актьор твърди, че е опипван от сестрата на...  Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант  Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме...  Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <p>Как да се <strong>адаптираме </strong>в нов град?<strong> 5 скъпи съвета!</strong></p> Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!  Млад мъж се самозапали в колата си Млад мъж се самозапали в колата си  Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас Всичко от през днешния ден Виц на деня - Нещо не си в въодушевление! - Мани, тръгнахме със дамата да се развеждаме... и не стигнахме до юриста! - И що по този начин? - Ми,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Снимка: iStock Защо българин атакува хора в ресторант в Истанбул  Първа жертва на свински грип в България Първа жертва на свински грип в България  <p>Вижте коя е <strong>най-подходящата</strong> страна, в която да отгледате <strong>детето </strong>си</p> Вижте коя е най-подходящата страна, в която да отгледате детето си  Daily Sabah: Турско-руския валс Daily Sabah: Турско-руския валс  <p>Те са доказателството, че <strong>любовта краси човека</strong></p> Те са доказателството, че любовта краси индивида  Коя е базата, която Борисов посети в Египет Коя е базата, която Борисов посети в Египет  Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант  <p>Актьор&nbsp;твърди, че е <strong>опипван от сестрата на кралицата</strong></p> Актьор твърди, че е опипван от сестрата на кралицата  Млад мъж се самозапали в колата си Млад мъж се самозапали в колата си  Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР