България Поискаха постоянен арест за кмета на Костенец Поръчката, за

...
България Поискаха постоянен арест за кмета на Костенец Поръчката, за
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за кмета на Костенец

България Поискаха непрекъснат арест за кмета на Костенец Поръчката, за която стартира следствието, е за спортна площадка и амфитеатър  Виолета Русенова 20 юни 2019, 13:59  Поискаха непрекъснат арест за кмета на Костенец Източник: Nova.bg
пециализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане под стража на кмета на Костенец и привлечения към наказателна отговорност за корупционни дейности дружно с него предприемач.

Поръчката, поради която стартира следствието против Радостин Радев, е за построяването на спортна площадка и амфитеатър в учебното заведение в Костенец, както и за подмяната на отоплителната система в него. Обществената поръчка е на стойност близо милион и 100 000 лв..

При следствието против кмета, което почнало преди няколко месеца, проверяващите се натъкнали на данни, че кметът изтеглил пари от каса на общинско сдружение. Под подозрения са и няколко гаранционни контракта, обясниха в сряда от прокуратурата.

Според обвиняването Радев е предложил 30 хиляди лева на общински съветници от опозицията да гласоподават съответно решение в негова изгода. То щяло да му даде право да подпише запис на заповед и по този начин да подсигурява, че въпросният предприемач ще завоюва състезанието.

Според обвиняването има нарушавания и при други публични поръчки. При обиска в кабинета на кмета са били открити и законният му револвер и патрони, които не са били съхранявани съгласно закона.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР