България подписа договор за членство в Международната асоциация за развитие,

...
България подписа договор за членство в Международната асоциация за развитие,
Коментари Харесай

България вече е пълноправен член на всички организации от Групата на Световната банка

България подписа контракт за участие в Международната асоциация за развиване, с което стана пълновръстен член на всички организации от Групата на Световната банка, оповестиха от Министерството на финансите. 

Учредителният контракт е подписан от министър Валери Белчев, като с полагането на подписа му страната ни стана 174-тият член на асоциацията. Асоциацията е една от петте институции в групата на Световната банка и е основана през 1960 година, с цел да добавя активността на Международната банка за възобновяване и развиване. Подписването на Учредителния контракт е последната стъпка за завършване на процедурата по участие на страната ни в МАР.

МАР е основана през 1960 година и добавя активността на Международната банка за възобновяване и развиване, като подкрепя най-бедните страни посредством даване на заеми при субсидиарни условия, безплатни помощи и техническа помощ, а също по този начин се ангажира с облекчение на дълг по линия на разнообразни начинания. Записванията и приносът в МАР се регистрират като публична помощ за развиване.

Групата на Световната банка включва пет институции: Международната банка за възобновяване и развиване, Международната финансова корпорация, Международната асоциация за развиване, Агенцията за многостранно гарантиране на вложенията и Международния център за разрешаване на капиталови разногласия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР