България подобрява параметрите на офертата си към автомобилния концерн Фолксваген.

...
България подобрява параметрите на офертата си към автомобилния концерн Фолксваген.
Коментари Харесай

България подобрява офертата си към Фолксваген

България усъвършенства параметрите на офертата си към автомобилния тръст " Фолксваген ". Това съобщи пред БНР почетният ръководител на автомобилния клъстер Росен Плевнелиев.

Той изясни, че предлагането е за увеличение на дотациите от 135 млн. на 260 млн. евро.

Според него съдействието във " Фолксваген " може да бъде разширено в разнообразни сфери.

" България занапред ще построява електрическа инфраструктура за електрически коли. Също по този начин имаме хрумвания по какъв начин с спомагателни инфраструктурни и просветителни ограничения да подкрепим концерна " Фолксваген ", изясни Плевнелиев.

Той изрази вяра Надзорният съвет на компанията да отсрочи окончателното си решение за ноември, с цел да преразгледа желанията си за мястото на инвестицията.

Припомняме, през вчерашния ден немският авто колос " Фолксваген " отсрочи окончателното решение дали да построи авто цех в Турция, съобщи представител на компанията. Това стана на фона на интернационалните рецензии против военната интервенция на югоизточната ни съседка в Сирия и опасенията за евентуални последици върху репутацията на компанията.

Дни по-рано стана ясно, че България евентуално е изгубила борбата за " Фолксваген ", откакто автомобилният колос записва компания в Турция.

Тогава финансовият министър Владислав Горанов увери, че в договарянията страната ни е направила всичко допустимо и даже повече. Росен Плевнелиев пък съобщи, че договорката за " Фолксваген " години наред ще бъде образец за неспазване на разпоредбите на Общия пазар. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР