България подкрепя задълбочаването на партньорството между Европейския съюз и Организацията

...
България подкрепя задълбочаването на партньорството между Европейския съюз и Организацията
Коментари Харесай

България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

България поддържа задълбочаването на партньорството сред Европейския съюз и Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС), съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на срещата на външните министри от ЧИС.

С днешния конгрес в Атина завършва гръцкото председателство на организацията и то се поема от Румъния. Преди Гърция, в първата половина на 2019 година, ръководител на ЧИС бе България.

България поддържа задълбочаването на партньорството сред Европейски Съюз и ЧИС
“Фактът, че три държави-членки на Европейски Съюз - България, Гърция и Румъния, ръководят поредно организацията, към този момент се отразява позитивно на съдействието сред Европейски Съюз и ЧИС. Приветствам напъните и на интернационалния секретариат на ЧИС, който съумя да притегли 2 млн. евро финансиране от Европейски Съюз за тригодишен план за съгласуване на проучванията във водите на Черно море ”, съобщи още Захариева. Това заяви пресцентъра на Министерство на външните работи на Република България.

“Гръцкото председателство на ЧИС даде своя принос за усилване на успеваемостта на организацията и продължаването на напъните за реформирането й – сподели външният ни министър. - Различните събития от календара на председателството потвърдиха актуалността на задачата на ЧИС: да работи за икономическата и обществената непоклатимост на нашия район. ”

В изявленията си редица страни благодариха на Българското председателство на ЧИС, в това число и на Парламентарната асамблея на организацията, за приноса в политиките по основаване на работни места, по възстановяване на транспортната съгласуваност и опциите за търговия, в това число за отбягване на двойното данъчно облагане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР