България подкрепя Украйна от самото начало и ще продължи да

...
България подкрепя Украйна от самото начало и ще продължи да
Коментари Харесай

Асен Василев: България подкрепя Украйна от самото начало и ще продължи

„ България поддържа Украйна през цялото време и ще продължи да го прави “, това съобщи министърът на финансите Асен Василев в Брюксел, където взе участие в  в постоянното съвещание на Съвет „ Икономически и финансови въпроси “ на Европейски Съюз, съобщи Българска национална телевизия.

Дневният ред на съвещанието включваше разискване на поправения пакет за лични запаси от ново потомство, препоръчаната от Европейска комисия финансова помощ за Украйна в подтекста на проверката на средносрочната финансова рамка, промяната на Митническия съюз и други тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

България означи, че не би било потребно сливането на полемиките по отношение на новите лични запаси в бюджета на Европейски Съюз и проверката на многогодишната финансова рамка и финансовата поддръжка за Украйна. Обърна се внимание, че до момента в който полемиката по личните запаси ще изисква повече време, то обезпечаването на финансова поддръжка за Украйна е незабавно.

Министър Василев акцентира, че България поддържа Украйна през цялото време и ще продължи да го прави.Призова да се прегледат опциите и законодателната база по отношение на опцията за потребление на замразените активи на съветската централна банка.

Относно пакета за личните запаси Василев съобщи, че България не го намира за уравновесен и че в него се съдържа единствено един нов запас, този на база на приходите от Механизма за въглеродна промяна на границите.

Сред акцентите в работата на Съвета бяха и предложенията за промяна на Митническия съюз. С нея се предлага нова визия за банален и засилен Митнически съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР