България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на

...
България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на
Коментари Харесай

Кирил Петков: България може да търси изключение от санкциите на ЕС за руски газ и петрол

България поддържа глобите против Русия като средство за прекъсване на нейната инвазия в Украйна, само че евентуално ще търси изключение от възможна възбрана на вноса на съветски природен газ и нефт, в случай че такова предложение бъде импортирано. Това споделя министър председателят Кирил Петков в изявление за организация " Ройтерс ".

Българският министър председател твърди, че страната ни е подготвена за още наказания против Русия макар че и досегашните ще са сложни за стопанската система ни.

Ние изцяло поддържаме украинския народ, подкрепихме първия пакет от наказания, даже сме отворени и за други наказания, единствено тези две наказания би било доста мъчно за нас да приемем като стопанска система и като страна, споделя Петков.

България ще стартира импорт на милион и половина тона пшеница, с цел да се избегнат рисковете от войната.

Правителство ще стартира импорт на 1,5 милиона тона пшеница, с цел да обезпечи питателните си доставки до реколтата идната година и да избегне опасности, които могат да зародят от възможни повреди в атомни електроцентрали в Украйна, изяснява министър председателят.

Той добавя, че счита да усили и запасите на страната от царевица и слънчоглед.

В изявлението министър председателят Кирил Петков споделя още, че България резервира задачата си за присъединение към еврозоната през 2024 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР