"България подкрепя приоритетите на Румънското председателство. Особено важен е фокусът

...
"България подкрепя приоритетите на Румънското председателство. Особено важен е фокусът
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин в Букурещ: Европейският съюз има нужда от амбициозен бюджет


"България поддържа целите на Румънското председателство. Особено значим е фокусът върху доближаването - както вътрешното му измерение като обществено и икономическо равнене, по този начин и външнополитическото измерение като поддържане на сигурността и единството на Съюза. " Това съобщи ръководителят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин в Букурещ по време на първата среща от Парламентарното измерение на Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той акцентира значимостта да бъдат продължени напъните на България и Австрия за усилване на европейската вероятност пред Западните Балкани и изиска по-амбициозни цели за Източното партньорство - политика на Европейски Съюз към Източните съседи, която започва преди 10 години.

"В момента тече третото следващо Дунавско председателство на Съвета на Европейски Съюз и се надявам това да помогне Дунавската тактика да се развива като една от основните районни начинания на Европейски Съюз със мощен принос към устойчивото развиване на участващите страни. ", акцентира Кристиан Вигенин.

Той обърна внимание и върху бъдещата Многогодишната финансова рамка, заявявайки, че "ЕС има потребност от упорит бюджет, с цел да може да реализира амбициозни цели и договарянията по него би трябвало да доведа до единение на Съюза. " В изявлението си пред участниците в Конференцията на ръководителите на комисии по европейските въпроси на страните-членки на Европейски Съюз (КОСАК), Кристиан Вигенин засегна и тематиката за миграцията, като посочи потребността от бързо реализиране на съглашение по промяната на Общата европейска система на леговище.

В началото на срещата беше оповестено и решението на Председателската тройка да поддържа самодейността на българския народен представител за усилване на взаимоотношението сред КОСАК и Конференцията на комисиите по европейка интеграция на страните от Западните Балкани (КОСАП).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР