България подкрепя премахване на ограниченията за свободно движение в ЕС

...
България подкрепя премахване на ограниченията за свободно движение в ЕС
Коментари Харесай

България подкрепи премахването на ограниченията за свободно движение в ЕС от 15 юни

България поддържа унищожаване на рестриктивните мерки за свободно придвижване в Европейски Съюз по опция от 15 юни. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Петко Дойков на състоялия се през днешния ден видеоконферентен Съвет "Общи въпроси ".

Дойков показа новите ограничения у нас, с които от 22 май бе отстранена възбраната за влизане в България на представители на бизнеса и вложенията, както и премахването на наложителната 14-дневна карантина за няколко категории жители на Европейски Съюз, в това число представляващи бизнеса и вложенията. Той акцентира и работата, която се води за унищожаване на условието за карантина за представители на бизнеса, а по-късно и за туризма, от прилежащи страни-членки със сходна епидемиологична обстановка.

Постепенното възобновяване на лимитираните все още транспортни услуги и съгласуваност е основно за стопанската система на Европейския съюз, акцентира заместник-министър Дойков. Той съобщи, че за България е от особена значимост безвредното рестартиране на туризма, като за тази цел бъдат признати и приложени прецизни общоевропейски здравни протоколи за другите места за настаняване. Това би понижило риска от възпаление както за гостите, по този начин и за личния състав.

Сред останалите тематики бяха икономическото и обществено възобновяване на Европейски Съюз, както и провеждането на плануваната Конференция за бъдещето на Европа. Тя трябваше да бъде публично открита на 9 май 2020 година, само че бе отсрочена заради пандемията от COVID-19.

Заместник-министърът на външните работи препотвърди позицията на България, че в подтекста на рецесията с ковид идната Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз би трябвало да бъде по-амбициозна. Бъдещият Фонд за възобновяване на Европейски Съюз следва да бъде в допълнение на бюджета на Европейски Съюз и да не излага на риск осъществяването на съществуващите политики и цели, а да дава нови благоприятни условия за възобновяване и в допълнение подкрепяне на стопанските системи след рецесията с COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР