България подкрепя наложените санкции срещу Руската федерация във всички области.

...
България подкрепя наложените санкции срещу Руската федерация във всички области.
Коментари Харесай

Асен Василев: България ще подкрепи още санкции срещу Русия

България поддържа наложените наказания против Руската федерация във всички области. Ние сме подготвени да обсъдим и приемането на спомагателни ограничавания, за оказване на напън за прекъсване на войната против украинския народ. Ще продължи мощната поддръжка за превъзмогване на възможни благоприятни условия за заобикаляне на глобите. “

Това е декларирал финансовият министър Асен Василев в изявлението си на извършеното през вчерашния ден постоянно съвещание на ECOFIN (съвет по икономическите и финансовите въпроси ), написа " Сега ". Василев е подчертал, че фискалният отговор няма да е задоволителен за балансиране на стопанските системи и са нужни спомагателни ограничения.

„ Подкрепяме предлагането за общи публични поръчки, на равнище Европейски Съюз, за основни енергийни и аграрни артикули, което ще предотврати обстановка, в която държавите-членки наддават една против друга. В тази връзка е нужен съгласуван метод, от който да могат да се възползват всички “, е декларирал Василев. Той е изразил позиция, че Европейски Съюз би трябвало да работи интензивно, с цел да преодолее енергийната си взаимозависимост от Русия.

" Един от инструментите, с които Европа разполага в средносрочен проект, е Механизмът за възобновяване и резистентност (б.р. българсксият проект още не е приет). Това е мощен инструмент за понижаване на зависимостта от съветска сила и основаването на устойчива икономическа база ", е коментирал Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател на комисията. Той е припомнил, че има огромен заемен запас по механизма, който остава неизпълзван. Домбровскис е изтъкнал, че рецесията ще натовари бюджетите с спомагателни разноски и схеми за подкрепяне и фискалната съгласуваност е основна. За тази година страните-членки имат право да не съблюдават ограничаващите тавани за недостига.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР