България подкрепя изпълнението на Новия дневен ред за градовете и

...
България подкрепя изпълнението на Новия дневен ред за градовете и
Коментари Харесай

България изтъкна пред ООН подкрепата за балансирано развитие на населените места

България поддържа осъществяването на Новия дневен ред за градовете и ще продължи да поставя старания и дейности за използването му като инструмент, който дава опция градовете да трансфорат световните провокации във благоприятни условия. Тази позиция изрази заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, която съставлява България в десетия Световен градски конгрес на Организация на обединените нации /WUF 10/. Той се организира в Абу Даби, Обединени арабски емирства, а тематиката на събитието е „ Градове на опциите: свързване на културата и нововъведенията “.

Официалното разкриване бе през днешния ден от госпожа М. Мохд Шариф- изпълнителен шеф на програмата на Организация на обединените нации Хабитат и Н.Пр. Фалах Мохамад Ал Ахбаби – член на Изпълнителния съвет и ръководител на департамента за общините и превоза на Обединените арабски емирства.

За присъединяване в Световния градски конгрес са регистрирани 18 000 души от 134 страни. Сред тях са 80 министри на страни, отговарящи за политиките за районно развиване, благоустройство и жилищната политика, 70 кметове на огромни градове от целия свят, а над 340 са основните представители в другите тематични срещи, които съпътстват програмата на градския конгрес.

В рамките на среща на отрасловите министри, заместник-министър Николова означи още, че страните би трябвало да поставят от ден на ден старания за реализиране на уравновесено териториално развиване посредством интегриран метод на вложения. Така ще се обезпечи финансиране и по-добро развиване и на по-малките и периферни обитаеми места за понижаване на отрицателните демографски трендове и повишение на икономическата им конкурентоспособност, както и резистентен и уравновесен напредък на всички райони. Необходимо е концентриране върху характерните географски характерности и запаси на територията, с цел да се реализира по-добър резултат, като се имат поради локалните капацитети и потребности. „ Това би довело до понижаване на несъответствията и закъснение на процесите на миграция в Европа “, акцентира заместник-регионалният министър. Николова означи също, че в интервала 2021-2027 година страната ни ще подчертава на политиката за доближаване, като ще насочи национални и европейски вложения във всички типове градове посредством многосекторно финансиране.

Деница Николова обърна внимание, че тематиката на международния конгрес акцентира взаимоотношението сред културата и нововъведенията като лостове за поощряване на общественото включване, присъединяване на жителите и устойчивостта на градовете. „ Културата и креативните решения основават нововъведения. Те спомагат за развиването на културната еднаквост на градовете. От огромно значение е да се поддържат новаторските и цифрови подходи, носещи обществени и стопански изгоди за градовете “, разяснява тя.

В рамките на събитието през днешния ден беше извършена и двустранна среща с представители на организацията на Организация на обединените нации Хабитат, с които Министерството на районното развиване и благоустройството извършва взаимен план за поддръжка на обществените жилища като дирек от осъществяването на жилищната политика. Бе решено в средата на тази година в страната ни да се проведат шест тематични срещи, които да допринесат за по-ясното идентифициране на потребностите от налична жилищна среда за изключените обществени групи от обществото.

Зам.-министър Деница Николова се срещна с посланика на България в Абу Даби Богдан Коларов, както и с министъра на националната жилищна политика и обществените услуги на Зимбабве господин Даниел Гарве. Той прояви интерес във връзка с обмяната на опит и положителни практики в региона на осъществяването на ограничения в бранша.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР