България подкрепя Европейския фонд за отбрана и настоява той да

...
България подкрепя Европейския фонд за отбрана и настоява той да
Коментари Харесай

Министър Захариева: България подкрепя Европейския фонд за отбрана и настоява той да стига до малките и средни предприятия

„ България поддържа Европейския фонд за защита и упорства той да стига до дребните и междинни предприятия, каквито са българските производители в отбранителната промишленост “, сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в диалог с еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и дребните и междинни предприятия Елжбиета Биенковска. Това оповестяват от Министерството на външните работи.

Двете разговаряха в границите на конференцията „ В търсене на съгласувана сигурност за напредък и разцвет: Стълб за стабилността на Европа “, проведена в София от английското списание „ Икономист “.

Комисар Биенковска уточни, че с Европейския фонд за защита и свързаната с него Европейска стратегия за промишлено развиване в региона на защитата се заделят нови средства и пред сектора в Европа се откриват благоприятни условия, с каквито до момента не е разполагал.

Събеседничките се съгласиха, че България може да провежда събитие, на което да срещне огромните производители в отбранителната промишленост с локалния бизнес. „ Имаме мощна развойна активност в този бранш, а продуктите ни са мощно конкурентни, само че прекомерно характерни “, уточни министър Захариева.

Комисар Биенковска добави, че от досегашните си срещи в Източна Европа е срещнала редица представители на дребния и междинен бизнес в бранша. „ Проблемът при тях е, че нормално не са наясно с новите капиталови благоприятни условия, които им се дават с Европейския защитителен фонд “, акцентира тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР