България подготвя проекти за допълнителна свързаност през Черно море със

...
Коментари Харесай

ЕС планира изграждане на повече подводни кабели


България приготвя планове за спомагателна съгласуваност през Черно море със прилежащи страни, съобщи заместник-министърът на превоза и известията Дилян Берковски (вдясно)
(снимка: Министерство на превоза и съобщенията)

България поддържа разгръщането на интернационалната информационна съгласуваност на Европейския съюз посредством създаване на подводни кабели, съобщи заместник-министърът на превоза и известията Дилян Берковски по време на присъединяване си в неофициален съвет на министрите под егидата на Френското председателство, формат: „ Транспорт, телекомуникации и енергетика ”.

Страната ни приготвя планове за спомагателна съгласуваност през Черно море със прилежащи страни, посочи Берковски, като акцентира, че тези ограничения се подхващат в „ сегашния неустойчив геополитически подтекст ”.

„ Разполагането на повече нови и самостоятелни опорни трасета и инфраструктури покачва устойчивостта на интернет, защото се построяват нови различни направления, по които данните могат да се предават при положение на офанзива или повреди ”, сподели заместник-министърът.
още по темата
България е подготвена да работи с страните членки и Европейската комисия за планиране на наложителна система за докладване на спирания от операторите на подводни кабели. Имаме интерес също към използване на платформата за портал за данни ЕС-Балтийско-Черно море и планове за локална съгласуваност в страните от Източното партньорство, добави Берковски.

99% от световния интернет трафик минава по подводни кабели. Към 2021 година в употреба са 436 подводни кабели с обща дължина 1,2 милиона км. Устойчивостта и защитеността на тази инфраструктура е от извънредно значение, изключително в интервал на ръководство на рецесии, когато електронните съобщителни мрежи са от решаващо значение за разпространяването и приемането на информацията, подчертаха участниците в срещата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР