България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета Мобилност,

...
България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета Мобилност,
Коментари Харесай

България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета Мобилност

България приготвя дело пред Съда на Европейски Съюз против Пакета " Мобилност ", разгласи транспортният министър Росен Желязков. С 520 на 160 гласа новите разпореждания в ущърб на българските превозвачи бяха признати от Екологичен потенциал, съобщи Българска национална телевизия.
Към делото са поканени да вземат участие останалите страни от Европейски Съюз, които също са срещу: Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Кипър, Естония.
Разпоредбите за връщането на ТИР-а на всеки 8 седмици в страната на регистрация ще влязат в действие при започване на 2022 година, за връщането на водачите - след 20 дни, а за командировъчните - след 18 месеца.
Европарламентът утвърди без никакви промени и трите правни акта, които са част от пакета " Мобилност ".
Според признатите текстове новите правила ще оказват помощ за гарантирането на по-добри условия за отмора на водачите и ще им разрешат да прекарват повече време вкъщи.
Според Екологичен потенциал новите правила ще обезпечат ясна правна рамка за попречване на разнообразни национални подходи, както и за гарантиране на заслужено възнаграждение за водачите.
Правилата за командироване ще се ползват за каботажните и трансграничните транспортни интервенции, като се изключи пренос, двустранните интервенции и двустранните интервенции с две спомагателни интервенции по товарене или разтоварване.
Приетите правила в пакета " Мобилност " ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз през идващите седмици. Така на процедура българските забележки бяха пренебрегнати.
Вижте още:
Пакетът " Мобилност " мина без българските ремонти. Какво следва?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР