България подава към НАТО статистически невярна информация по отношение на

...
България подава към НАТО статистически невярна информация по отношение на
Коментари Харесай

АСБ: България подава към НАТО статистически невярна информация по разходите за отбрана

България подава към НАТО статистически погрешна информация във връзка с разноските за защита, установяват от Атлантическия съвет.

От организацията означават, че безсмислено и нездравословно наливането на пари в остаряла руска техника, само че не по-малко значимо е какви са действителните разноски и по какъв начин се регистрират. Експертите цитират Доклада за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2018 година, съгласно който средствата за ремонта на самолетите СУ-25 не са изразходвани.

"Ако парите за ремонта на самолетите СУ-25 не са изразходвани и са върнати у нас, тогава заради каква причина те са осчетоводени като направени финансови разноски за 2018 година в Доклада за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2018 година? По този метод данните за финансовите разноски като % от общите разноски за защита за годината не са правилни! За 2018 година са регистрирани 331.77 млн. лева, или 21.49% от общите разноски на Министерството на защитата. " - акцентират от АСБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР