България подаде документи и участва в съвместната обществена поръчка на

...
България подаде документи и участва в съвместната обществена поръчка на
Коментари Харесай

Борисов: Ще участваме в поръчката на ЕК за защитно оборудване

България подаде документи и взе участие в взаимната социална поръчка на Европейската комисия за защитно здравно съоръжение - маски, защитни очила, както и за респиратори и сетове за тестване.
Това бе една от тематиките по време на телефонен диалог сред министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Срокът за подаване на документите от страните членки изтече и сега Европейска комисия прави оценка на подадената информация и за потребностите на обособените страни за количества.
По време на диалога министър председателят Бойко Борисов осведоми Урсула фон дер Лайен по какъв начин посредством пренастройване на производствата си, български компании сега създават за лекарите и целия медицински личен състав - водонепроницаеми защитни гащеризони и маски, сертифицирани по най-високите стандарти.
Във връзка с публикувана информация, че България е отказала да взе участие в публичната поръчка на Европейски Съюз разясняваме, че заради механически аргументи страната ни не е утвърдила Рамковото съглашение за взаимно възлагане на публични поръчки при ограничения за здравно противопоставяне. За тази цел е належащо да разполагаме с достоверна езикова версия на съглашението на български език, която може да бъде направена само от преводаческата работа на Европейска комисия. До момента преводът не е подготвен.
Междувременно, поради изключителната обстановка в цяла Европа, провокирана от разпространяването на COVID-19 и нуждата от незабавни ограничения за битка с разпространяването му, министерството на опазването на здравето предложи на Министерския съвет да утвърди рамковото съглашение за взаимно възлагане на публични поръчки и да предложи на Народното събрание да го ратифицира допустимо най-бързо.
Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разискаха опцията България да обезпечи наличност на защитни средства за други страни членки на Европейски Съюз откакто задоволи потребностите на българския пазар. Междувременно България е в диалози с трети страни поради неналичието на задоволителна наличност в границите на целия Европейски съюз за в допълнение обезпечаване на маски, защитни дрехи и респиратори.
Още: " Как се лекува ковид - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА "
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за ковид, 17 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР