България Почти 17 000 българи живеят на воден режим Основната

...
България Почти 17 000 българи живеят на воден режим Основната
Коментари Харесай

Почти 17 000 българи живеят на воден режим

България Почти 17 000 българи живеят на воден режим Основната причина за това е пониженият дебит на водоизточниците  Василена Василева 8 януари 2020, 16:08  Почти 17 000 българи живеят на воден режим
В места с нарушено водоснабдяване живеят 116 951 души. Това демонстрират настоящите данни на ВиК операторите в страната към 30 декември 2019 година, оповестяват от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройство, представено от Българска телеграфна агенция.

Няма да има "Сурва " в Перник тази година

Другите обитаеми места на воден режим са в областите Търговище, Шумен, Сливен Велико Търново, Ловеч, Монтана, Бургас, Габрово и Кюстендил.

Няма да стопират водата в Ботевград, за Перник – март или май

Министерство на регионалното развитие прави това конкретизиране по отношение на изказвания на представители на Българска социалистическа партия, че "близо половин милион българи нямат всекидневен достъп до вода ". От Министерството разпространиха и таблица с систематизирана информация по тематиката, която можете да откриете ТУК.

Междувременно продължава водната рецесия в Перник. Градът е на воден режим от края на месец ноември поради пресъхналия бент. "Студена ". Отскоро в града се подава вода единствено по 7 часа в денонощие. Наред с това тръби ан ВиК мрежата непрекъснато се пукат. А поради повреди постоянно се губи повече вода, в сравнение с е нужна за цялостен квартал. Освен прелюдия режим, все още по-сериозни ограничения не са взети.

Проф. Рачев: За Перник не е отговорна природата

Кукерският фестивал е единственото събитие в Перник, което води туристи в града. През трите дни, в които се организира при започване на всяка година, градът е цялостен с хора, а придвижването мощно затруднено. Градският площад остава затворен за няколко дни и е окупиран от павилиончета за храна и алкохол.

Обикновено се отделя особено внимание на организацията на фестивала. Канят се задгранични посетители, както и доста групи от други страни.

Правителството даде обещание да отпусне над 30 млн. лв. за поправки на пречиствателната станция и замяна на тръби, само че работа към момента не е почнала.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР