България победи с 3:0 гейма Канада и записа първа домакинска

...
България победи с 3:0 гейма Канада и записа първа домакинска
Коментари Харесай

Салпаров: Мислех си да спирам с националния отбор след мача с Франция

България победи с 3:0 гейма Канада и записа първа домакинска победа в Лигата на нациите. Ето какво показа след успеха либерото на националния тим Теодор Салпаров:

" Имахме един по-сериозен диалог тази заран. Вместо да упражняваме, направихме един доста прекрасен и положителен диалог. Треньорът сподели неговите гледни точки, пита ни къде е казусът. Ние, по-опитните, казахме някои неща, които съгласно мен бяха потребни. Българската аудитория имаше потребност от една победа. Щеше да е в действителност тъпо, в случай че не запишем нито един триумф на родна земя. Тези провали тежат доста, чисто душевен. Играем, телата ни са на игрището, само че главите ги няма. Това е разследване на тези провали, които доста ни тежат. Радвам се, че съумяхме да създадем това, което си говорихме. Не е значимо да блестим с игра. Трябва да си оставим сърцата, да проявим темперамент, да имаме повече убеденост, че ние не сме доста слаб тим. Дори да паднем, да паднем с игра. А не хората да ни гледат като някакви оскъдни същества на игрището. Радвам се, че успяхме да го създадем по най-убедителния метод. Това ще бъде огромен плюс за тима, освен за Лигата на нациите, само че и за свеотвното състезание. В годините обратно също сме имали слаби международни лиги, не сме правили и мощни представяния на европейски и международни шампионати. Затова доста се веселя за нас и за хората в залата.

Няма да ви излъжа, в случай че ви кажа, че през вчерашния ден мислех да спирам с националния тим. Още след този шампионат тук. Това нямаше да е прочувствено решение въз основата на мача с Франция. На нас по-опитните ни коства доста ограничения. Имаме си фамилии, имаме обособени неща, които остават на назад във времето или жертваме в името на националния тим. И когато те бият по този начин, някакси изгубвам мотивация и ми се отщява. Но имам вяра, че този тим има качества. Можем да играем добре и имаме шансове да бъдем измежду първите 6-7 тима в света. Доказвали сме го.

Бразилия очевидно е наше място след мача с Франция. Това е неприятно от една страна, тъй като ще излязат да ни победят непременно. Тази победа против нас ще им даде огромни шансове да се бетонират преди последния шампионат за финалите във Франция. Не си припомням по кое време Бразилия е губила два следващи мача. Ще бъде доста тежък мач. Силно ми се желае ние да играем по същия метод като през днешния ден, с това себераздаване. Ако са по-добри, дано да ни победят ", призна Теди Салпаров. ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - КАНАДА 3:0 ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР