България По-ниска цена за топлинната енергия от днес - ето

...
България По-ниска цена за топлинната енергия от днес - ето
Коментари Харесай

По-ниска цена за топлинната енергия от днес - ето с колко

България По-ниска цена за топлинната сила от през днешния ден - ето с какъв брой КЕВР е приела и решение за цените на електрическата сила - те остават непроменени 1 април 2020, 16:25  По-ниска цена за топлинната сила от през днешния ден - ето с какъв брой
омисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ дефинира от през днешния ден нови пределни цени за топлинните сдружения, които употребяват природен газ като главен енергиен притежател, заяви ръководителят на регулатора Иван Иванов в онлайн послание, оповестено на страницата на КЕВР.

В решенията е регистрирано понижението с 42,78% на цената на природния газ от 1 април 2020 година, според променените условия по контракта за доставка сред "Булгаргаз " ЕАД и ООО "Газпром износ ", като са отразени всички настъпили към 31.03.2020 година промени в котировките.

За потребителите в София цената на топлинната сила се понижава с 26,47%, във Враца - с 22,52%, в Пловдив - с 12,11%, в Плевен - с 15,65%, в Бургас - със 17,30%, във Варна - с 8,27%. Във Велико Търново потребителите ще заплащат със 17,54% по-ниска цена на топлинни услуги, а в Разград - с 16,88%. Средното понижение на пределните цени на топлинната сила за тези сдружения е в размер на 21,84%, уточни Иван Иванов.

КЕВР понижава цената на парното с до 25% от 1 април

С решението си Комисията утвърди от 1 април 2020 година и преференциални цени и награди на електрическата енергия, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, които употребяват за главно гориво природен газ. Средното понижение на цените на високоефективната електрическа сила за тези сдружения е в размер на 27,91 %. Същевременно междинната планирана пазарна цена на електрическата сила се резервира в размер на 90,49 лева./МВтч.

На закрито съвещание КЕВР е приела и решение за цените на електрическата сила по отношение на изменението на цените на природния газ от 1 април, добави Иванов.

След осъществен разбор Комисията е решила тези цени да не бъдат изменяни и те да останат на сегашните си равнища.

В претекстовете към решението регулаторът показва, че понижението на преференциалните цени и награди на електрическата сила, създадена по високоефективен смесен метод от сдруженията в бранш "Топлоенергетика ", ще компенсира разноски в същия размер на Фонд "Сигурност на електроенергийната система " към НЕК по отношение на изкупуване от публичния снабдител на обезпечаваните от "ТЕЦ Марица изток 2 " ЕАД спомагателни количества електрическа сила за контролирания пазар за интервала 29.01.2020 година - 30.06.2020.

По тези аргументи не се трансформира сегашната "цена за отговорности към обществото " от 19,57 лева./MWh, като не се променя и цената на електрическата сила, показаха от КЕВР.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: КЕВР .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери  1 Погнаха търговци за далавера с цените  1 Извиха се опашки пред бюрата по труда  1 Масови инспекции в кварталните железарии и магазини за левче --> Пaрите ни  Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери  Погнаха търговци за далавера с цените Погнаха търговци за далавера с цените  Извиха се опашки пред бюрата по труда Извиха се опашки пред бюрата по труда  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Защитната маска за лице към този момент е наложителна Защитната маска за лице към този момент е наложителна  <br> Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения <br>
Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения
 <br> Какво ще се случи с банковите заеми на хората <br>
Какво ще се случи с банковите заеми на хората
 <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
Последни  Медици от ВМА насочиха прочувствено обръщение Медици от ВМА насочиха прочувствено обръщение  Тръмп: Може да употребявате шал, не е нужно да бъде маска Тръмп: Може да употребявате шал, не е нужно да бъде маска  По-ниска цена за топлинната сила от през днешния ден - ето с какъв брой По-ниска цена за топлинната сила от през днешния ден - ето с...  <p>МС предлага удължение на изключителното положение</p> Министерски съвет предлага удължение на изключителното състояние  8 души са арестувани за търговия с кръв и закани 8 души са арестувани за търговия с кръв и закани  Путин мина към дистанционно управление Путин мина към дистанционно управление  <p>Девета жертва на ковид в България</p> Девета жертва на ковид в България  <p>Нетипични признаци на COVID-19</p> Нетипични признаци на COVID-19  <p>Когато се събудим в свят без коронавирус&nbsp;</p> Когато се събудим в свят без ковид  Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19 Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19  <p>Mercedes CLS? Audi A7? А за какво не Genesis G80</p> Mercedes CLS? Audi A7? А за какво не Genesis G80  Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични ограничения в битката с COVID-19 Как българската и американската прокуратура се оказаха...  Доротея и Димитър: Когато сме дружно, няма какво да ни спре Доротея и Димитър: Когато сме дружно, няма какво да ни...  DW: Анкара няма финансови запаси да се бори с COVID-19 DW: Анкара няма финансови запаси да се бори с COVID-19  Кристина Кох се завръща от задача Съветът на астронавта: по какъв начин да се оправим с изолацията  Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение  Пожар в кравеферма в Кюстендилско, трима души са в сериозно положение Пожар в кравеферма в Кюстендилско, трима души са в...  Защо цената на бензина в България не пада повече Защо цената на бензина в България не пада повече  Мозъчен имплант трансформира мислите в диалект Мозъчен имплант трансформира мислите в диалект  Защо сътрудници на умряла от COVID-19 не са под карантина Защо сътрудници на умряла от COVID-19 не са под карантина Всичко от през днешния ден Виц на деня - Вие сте толкоз благополучен човек - имате всичко: апартамент, вила, кола, пари в банката...  - Да, само че ми липсва оправдание..... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон Водещи вести  <p>МС предлага удължение на изключителното положение</p> Министерски съвет предлага удължение на изключителното състояние  Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно интервю) Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно интервю)  Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение  8 души са арестувани за търговия с кръв и закани 8 души са арестувани за търговия с кръв и закани  Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19 Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19  <p>Нетипични признаци на COVID-19</p> Нетипични признаци на COVID-19  <p>Когато се събудим в свят без коронавирус&nbsp;</p> Георги Господинов: Когато се събудим в свят без ковид  Общо 412 инфектирани с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани Общо 412 инфектирани с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани  Защо цената на бензина в България не пада повече Защо цената на бензина в България не пада повече  Кристина Кох се завръща от задача Съветът на астронавта: по какъв начин да се оправим с изолацията  <p><strong>Концерт </strong>в болничното заведение: Цигулар свири на <strong>пациенти с Ковид-19</strong></p> Концерт в болничното заведение: Цигулар свири на пациенти с Ковид-19  Путин мина към дистанционно управление Путин мина към дистанционно управление  Как българската и американската проку </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР