България Плюс-Минус“: Специално интервю с д-р Скендер Сила, представител на

...
България Плюс-Минус“: Специално интервю с д-р Скендер Сила, представител на
Коментари Харесай

„Плюс-Минус“: Специално интервю с д-р Скендер Сила, представител на СЗО у нас

България „ Плюс-Минус “: Специално изявление с доктор Скендер Сила, представител на СЗО у нас Темите и гостите в предаването незабавно след Новините на NOVA в 16.00 ч. 11 март 2020, 13:13  „ Плюс-Минус “: Специално изявление с доктор Скендер Сила, представител на СЗО у нас Източник: NOVA
оронавирусът стигна и София, откакто на ексклузивен брифинг нощес бяха доказани два нови случая на позитивни проби на COVID-19, този път в столицата. Така случаите на ковид у нас стават общо 6, след първите 4-ри, регистрирани в градовете Габрово и Плевен. В България още на 26 февруари се образува Национален действен щаб за ковид, като специалистите от него предложиха ограничения против разпространяването на болестта. В края на предходната седмица решение на Министерски съвет на Република България, Министерството на здравеопазването и Министерството на културата анулира всички всеобщи мероприятия на закрито на територията на страната.

Обявиха изключителни ограничения против разпространяването на COVID-19 в България

„ България строго съблюдава рекомендациите на Световната здравна организация за битка с ковид “, съобщи представителят на Световната здравна организация (СЗО) у нас доктор Скендер Сила в особено изявление за „ Плюс – Минус “ по NOVA. Според него това дава опция за надзор върху инфекцията и предварителна защита на заразяването.

Борисов: Светът не е квалифициран за епидемията от ковид

Д-р Сила обръща изключително внимание върху грижата за възрастните хора по време на битката с този нов за човечеството вирус. СЗО предлага възрастните хора оптимално да лимитират излизанията си и контактите с огромни общности, тъй като те са най-уязвими за ковид. Представителят на СЗО за България даде персонален образец със своите родители, които живеят в Косово, и на които той е дал инструкции да не напущат дома си, с изключение на при незабавна нужда. Според доктор Скендер Сила здравите хора няма потребност да нося защитни маски. Ползването на такива е наложително за болните, с цел да не популяризират болестта.

Цялото изявление на Иво Тодоров с доктор Сила гледайте през днешния ден в „ Плюс – Минус. Коментарът след новините “ от 16:10 ч. по NOVA.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР