България плаща по 7 млрд. лева отгоре на Газпром и

...
България плаща по 7 млрд. лева отгоре на Газпром и
Коментари Харесай

7 млрд. лева отгоре плаща държавата на Газпром и Лукойл заради руски посредници

България заплаща по 7 милиарда лв. от горната страна на Газпром и Лукойл за газ и гориво поради съветски медиатори, това разгласи Делян Добрев на брифинг в централата на ГЕРБ, като се базира на документи от „ Булгаргаз.
Прочетете още
Той изясни, че дефицитът на газ през октомври,ноември и декември се чака да е към 7 млн. мегаватчаса. На 26 юли е пристигнала оферта за три танкера с 1 млн. мегаватчаса газ, само че не е ясно дали страната ни е приела. Друг проблем е, че може и да няма къде да се складира, защото държавното управление не са купили потенциал.

Една от фактурите, които сподели Добрев, е от „ Винтерсхал”, която е формален медиатор на Газпром и е внасяла газ в България до 2012 година.

„ Купуваме газ и гориво с 30% по-скъпо, защото полазваме съветски медиатори. Това коства по 10 млн. лв. дневно за „ Газпром” и 10 млн. за гориво през „ Лукойл” или 7 милиарда лв. на година повече. Т.нар „ евроатлантици” от държавното управление работят директно за „ Газпром” и „ Лукойл”, които в никакъв случай не са печелили толкоз в Българи, както до момента. Не знаем дали тези пари ги взимат съветските компании или си разделят с Кирил и Асен. Никога няма да го научим това ”, сподели Добрев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР