България планира да завърши строителството на Балканското отклонение от „Турски

...
България планира да завърши строителството на Балканското отклонение от „Турски
Коментари Харесай

България ще завърши строителството на „Балкански поток“, отклонение от „Турски поток“ до края на 2020 г.


България възнамерява да приключи строителството на Балканското отклоняване от „ Турски поток “ - „ Балкански поток “ до края на 2020 година. Това е декларирала ръководителя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева на среща с ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, пишат съветските медии.

„ Що се касае до „ Южен поток “, ние в качеството си на първа страна, приемаща доставките на газ от Русия от поредицата от други страни бяхме принудени да прекратим дейностите по реализирането на този план, защото бяха установени нарушавания на третия либерализационен пакет. Става дума за това, че притежателят на газа е и собственик на газопровода, което не дава отговор на условията на третия либерализационен пакет “, е напомнила Караянчева.

Русия през декември 2014 година, поради неналичието на градивна позиция от страна на Европейски Съюз се отхвърли от „ Южен поток “, след което стартира реализиране на концепцията за построяването на нов газопровод в посока Турция ( “Турски поток “), напомнят медиите.

„ В сходство с европейските наставления ние започваме строителство на отклоняване от „ Турски поток “. Ние не се отхвърляме от осъществяването на отговорностите към жителите на страната си. В тази връзка бяха направени промени в Енергийната тактика на нашата страна и до края на 2020 година, при цялостно съблюдаване на европейските наставления ще бъде приключено строителството на правата – по този начин нареченият Балкански поток, който ще обезпечи доставката на газ за други страни от Европа “, е декларирала още тя.

Проектът „ Турски поток “ планува строителството на газопровод от две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м природен газ всяка. Доставките на съветски газ по първата тръба са планувани за турските консуматори, а от втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускът на газопровода се възнамерява до края на 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР