България Пламен Георгиев иска да се върне в Специализираната прокуратура

...
България Пламен Георгиев иска да се върне в Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Пламен Георгиев иска да се върне в Специализираната прокуратура

България Пламен Георгиев желае да се върне в Специализираната прокуратура Вчера бе призната оставката му като началник на КОНПИ 1 август 2019, 09:54  Пламен Георгиев желае да се върне в Специализираната прокуратура Източник: БГНЕС
ламен Георгиев, който през вчерашния ден подаде оставка като началник на КОНПИ, е подал молба за възобновяване на служба „ прокурор” в Специализираната прокуратура. В понеделник ще се организира съвещание на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която ще прегледа молбата, оповестиха от Висш съдебен съвет.

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

Георгиев излезе в дълъг отпуск още през месец април тази година, откакто прокуратурата и Национална агенция за приходите започнаха инспекция против него след изявления, че към жилището му в София има тераса с повърхност от 186 кв. м, която Георгиев не е заявил.. Имотът на Георгиев стана част от разразилия се скандал „ Апартаментгейт “, който докара до редица оставки.

В писмо до медиите в сряда Пламен Георгиев съобщи, че положителната работа на КОНПИ е довела до отрицателна реакция от страна на засегнатите проверявани лица. "Все хора с пари и власт, насъбрани на гърба на страната и жителите й, които без съмнение популяризират клюки и неистини в опит да избягат от възмездието за закононарушенията си”, написа той и акцентира, че постоянно е спазвал закона и моралните правила и това е било потвърдено с инспекцията на Национална агенция за приходите. Георгиев показва още, че е не е купувал на ниска цена парцела си в София, не е купувал от свързани лице, не е употребявал служебното си състояние, не е променял данъчната оценка, а терасата на покрива не предстои на обявление, тъй като е обща част и е издигната преди той да закупи парцела.

„ Като ръководител на Комисията не мога да си разреша една „ тераса “, хиперболизирана до чутовни размери посредством тенденциозна акция, дирижирана от наранени от работата ми лица, да бъде превърната в етикет за КПКОНПИ. Не мога да разреша и моето семейство да бъде подложено на сходни офанзиви, зад които не стоят обстоятелства и доказателства за престъпления, а нечии финансови и политически интереси”, декларира още Георгиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР