„България оттук нататък е много ясен партньор в ЕС и

...
„България оттук нататък е много ясен партньор в ЕС и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ние вярваме в целостта на Украйна, България е ясен партньор на ЕС и НАТО

„ България оттук насетне е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и в НАТО. Силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Ако всяка страна стартира да си приказва нейни обособени неща, съюзът няма тази мощ. Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че всяка страна, в тази ситуация, в случай че Русия влезе, това е нарушение на интернационалното право. Изцяло сме в един глас с Европейски Съюз – глобите по същия метод, солидарни сме с тези наказания. Отделно приготвяме и ние разновидности, тъй че да не останем без енергийни източници. Да, гледаме българския интерес, само че работим в една общественост със Съюза “, това съобщи Петков по отношение на обстановката в Украйна на брифинг пред публицисти.

Във връзка със срещата му с българите от Северна Македония, той сподели че е удостоверил пред тях, че техните права са голям приоритет за българското държавно управление. „ Съгласихме се дружно, че най-хубавото нещо и за България и за Македония е да забележим страната в Европейски Съюз – това е дълготрайната ни тактика “.

„ На срещата в Мюнхен, неповторимото за нея е, че всички водачи от всички страни са затворени в едно малко пространство и всеки приказва с всеки. Всичките мои фотоси от тази конференция, нормално има по 5-6 водачи заедно. С поста желаех доста ясно да заявя – нашите интернационалните сътрудници – Англия, Франция, Щатите обявиха доста ясно едно нещо – локалната корупция във всички страни на Балканите е проблем, който е външностратегически. В поста си сложих всички фотоси с двама индивида. След това през вчерашния ден направих доста явен пост. Това, което се пробват да създадат и в България и в РСМ се пробват да ни икарат от диалогичния звук. Затова заявих в моя идващ пост, че кой на каква фотография е няма никакво значение за общата ни тактика. Знаете, че имаме и пиар тим, който се движи с нас “. Това беше обяснението на Петков за какво е премахнал Димитър Ковачевски от фотографията.

Сега отивам пешком към митинга и можете да ме наблюдавате. Така отговори Петков на въпрос на кореспондент по време на брифинг в Народното събрание за какво има толкоз огромна защита.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР