България отстъпи с нови две места в световната ранглиста по

...
България отстъпи с нови две места в световната ранглиста по
Коментари Харесай

Албания ни задмина в ранглистата на ФИФА

България отстъпи с нови две места в международната класация по футбол и към този момент заема 68-а позиция в класацията на ФИФА. Обновеното издание беше оповестено през днешния ден от централата в Цюрих и от него проличава, че страната ни е задмината в подреждането от историческия новобранец Албания (изкачваща се от №69 до №66), както и от Саудитска Арабия (оставаща под №67).

Под внимание са взети резултатите на представителните национални тимове на страните членки на международната федерация през последния месец. В този интервал " трикольорите " имаха три дуела - контрола с Гибралтар (3:0) и мачове от груповата фаза в Лигата на нациите против Финландия (1:2) и Ирландия (0:0).

Промени на върха в ранглистата няма, като първите шест страни резервират позициите си от октомври - водач е Белгия, пред международния първенец Франция, Бразилия, Англия, европейския първенец Португалия и Испания. Аржентина и Уругвай разменят позициите си надлежно като №7 и №8 през ноември, а в Топ 10 влизат Мексико (№9) и Италия (№10), които изместват досегашните 9-и и 10-и - Хърватия (№11) и Колумбия (№15).

Именно актуалната ранглиста ще бъде взета поради при правенето на урните за жребия за международните квалификации за Мондиал `22 в Катар. За зона " Европа " той ще бъде теглен на 7 декември посредством виртуална гала в Цюрих. Предварителната разбивка сочи, че България за първи път слиза в четвърта урна и ще има кошмарни противници по пътя към международното състезание в края на 2022 година

Регламентът планува 55-те страни членки на УЕФА да бъдат разграничени в 10 квалификационни групи - 5 с по 6 тима и 5 с по 5, като единствено спечелилите в тях ще се класират непосредствено за финалите в Катар. Останалите три квоти за Стария континент ще бъдат разиграни в комплицирана плейофна скица с присъединяване на десетте подгласника от квалификациите плюс два тима от актуалното издание на Лигата на нациите.

Единствено несъмнено е, че българският народен тим не може да се падне в квалификационната си група против някой от останалите сформира в четвърта урна: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Беларус, Грузия и Люксембург. Ще има обаче по един представител на всяка от по-горните три урни, както и най-малко един от по-долните две.

 

ЖРЕБИЙ ЗА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ В ЗОНА " ЕВРОПА "

Урна 1: Белгия, Франция, Англия, Португалия, Испания, Италия, Хърватия, Дания, Германия, Нидерландия

Урна 2: Швейцария, Уелс, Полша, Швеция, Австрия, Украйна, Сърбия, Турция, Словакия, Румъния

Урна 3: Русия, Унгария, Ирландия, Чехия, Норвегия, Северна Ирландия, Исландия, Шотландия, Гърция, Финландия

Урна 4: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, България, Беларус, Грузия, Люксембург

Урна 5: Армения, Кипър, Фарьорски о-ви, Азербайджан, Естония, Косово, Казахстан, Литва, Латвия, Андора

Урна 6: Малта, Молдова, Лихтенщайн, Гибралтар, Сан Марино

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР