България оценява ключовия принос на Европейската банка за възстановяване и

...
България оценява ключовия принос на Европейската банка за възстановяване и
Коментари Харесай

Борисов разговаря с председателя на ЕБВР в Давос

България прави оценка основния принос на Европейската банка за възобновяване и развиване при реализацията на значими за страните от Западните Балкани инфраструктурни планове.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с ръководителя на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти. Разговорът се състоя в границите на 50-ата годишна среща на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Борисов в Давос: България поредно поддържа напъните на Западните Балкани по пътя им към Европейски Съюз

Българският министър председател означи, че построяването на инфраструктурната съгласуваност по оста изток-запад и север-юг ще подсигурява уравновесено икономическо развиване, обществена кохезия и непоклатимост в района на цяла Европа. „ Това беше наш главен приоритет по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година И до през днешния ден страната ни продължава да работи за постигането на свързаността и стабилността в района “, добави министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Той акцентира, че поемането на съпредседателството на „ Берлинския развой “, дружно с Република Северна Македония през тази година, е точно продължение на акцента върху европейската вероятност на страните от Западните Балкани в дневния ред на Европейски Съюз. Премиерът Борисов изрази задоволеност и от обстоятелството, че Хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз също възнамерява Среща на върха ЕС-Западни Балкани през май 2020 година

Топла среща сред Борисов и Мевлют Чавушоглу

По време на диалога министър-председателят Борисов уточни, че с изключение на свързаността сред страните от района, в дневния ред на „ Берлинския развой “ за първи път ще бъде включена и тематиката за околната среда. Премиерът акцентира, че взаимното председателство има намерение да работи по „ Зеления дневен ред “ за района и да предложи съответни действия в тази област. „ В този подтекст, съдействието с Европейската банка за възобновяване и развиване и с други интернационалните институции ще бъде от основно значение за реализирането на съответни планове и резултати, които ще можем да отчетем на Срещата на върха в София през есента на тази година “, съобщи Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Премиерът Борисов дойде за Световния стопански конгрес в Давос

В хода на диалога с ръководителя на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти българският министър-председател Борисов оцени високо продължаващия ангажимент на финансовата институция за поддръжка на дребния и междинния бизнес, прехода към „ зелена стопанска система “, както и вложенията в транспортната, цифровата и енергийната инфраструктура в страните от Западните Балкани, които имат значим принос за усилване на свързаността в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР