България Отрицателни са пробите на всички изследвани за коронавирус в

...
България Отрицателни са пробите на всички изследвани за коронавирус в
Коментари Харесай

Отрицателни са пробите на всички изследвани за коронавирус в България

България Отрицателни са пробите на всички изследвани за ковид в България Мерките за сигурност в страната не престават  Василена Василева 27 февруари 2020, 17:47  Отрицателни са пробите на всички изследвани за ковид в България Източник: iStock Photos/Getty Images
трицателни са всички 17 изследвани през днешния ден проби за новия ковид COVID-19 на лежащо заболели жители, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо

Пробите са изследвани в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен

Отрицателни са и всички 19 проби, изследвани през днешния ден във Военномедицинска академия.

Снощи бяха прибрани от Милано и двайсетте български деца и техните ръководители, които бяха там по училищен продан.

Те бяха превозени назад у нас с държавния аероплан по заповед на премиера Бойко Борисов.
Беше направена строга организация и със съдействието на Министерство на външните работи и на консулските служби в Милано, те бяха съпроводени от екип на ВМА. Децата бяха оборудвани с маски, нито едно не е било с висока температура или болестни признаци, както и нито един от ръководителите не е показал такива. Самолетът кацна във Варна в 3.30 ч. през нощта.

Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти

Драконовските ограничения у нас против ковид не престават. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " се мери температурата на всички идващи.

На Летище София също има сложени специфични термокамери. В случай, че някой пасажер е с нараснала температура, той бива насочван към медицински пункт.

В Съединени американски щати сътвориха ваксина против ковид

Първи случаи на ковид има в огромна част от балканските страни.

В Гърция пък по-рано бе обявено за трима инфектирани. В Съединени американски щати също бе регистриран първи случай на болестта, само че управляващите към момента не са наясно по какъв начин тъкмо пациент от Калифорния се е заразил с вируса.

Личните лекари могат да издават болничен лист за карантина

Всички жители, на които органите на държавния здравен надзор (регионалните здравни инспекции) са предложили карантина в домашни условия, могат да получат болничен лист за периода на карантината от общопрактикуващия си доктор. Това се отнася за жителите, идващи у нас от континентален Китай и Италия и попълнили анкетна карта при влизане в страната, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

За задачата районните здравни инспекции ще дават информация за лицата, подлежащи на карантина, на общопрактикуващите лекари на територията на съответната административна област.

За издадения болничен лист следва лицата да уведомят своя шеф в нормативно открития двудневен период. Болничният лист може да бъде получен от общопрактикуващия доктор и възложен на работодателя след приключването на карантината.

Министерството на здравеопазването припомня, че всички лица под карантина не би трябвало да напущат домовете си и при поява на грипоподобни признаци - нараснала телесна температура, кашлица, затруднено дишане, тресчица и така нататък, би трябвало да се свържат по телефон с общопрактикуващия си доктор, а в случай че нямат подобен – със съответната районна здравна ревизия, откъдето ще получат инструкции съгласно случая.

Министерството на здравеопазването предлага също по този начин да се заобикалят всички пътувания до континентален Китай и Италия, както и до страни с високо разпространяване на ковид COVID-19.

Нито един от оставащите над 700 посетители в хотела в Тенерифе , сложени под карантина поради ковид, не са посочили каквито и да било признаци на вируса, осведоми "Ройтерс ".

На 130 от тях е позволено да си тръгнат, в това число и на тримата българи , оповестиха от консулството на България в Мадрид.

"Всички тези туристи, клиенти, посетители, не демонстрират признаци и бе взето решение 130 души да изоставен хотела ", сподели представител на районното държавно управление на Канарските острови, представен от Българска телеграфна агенция.

Възможно е оставащите също да изоставен хотела, щом и при тях бъде потвърдена сходна обстановка, добави той.

Гостите и личният състав на хотела прекараха три дни в изолираност, откакто коронавирусът бе открит при четирима италиански туристи.

Общият брой на дейните случаи на ковид в Испания през днешния ден набъбна от 11 на 15, голямата част от които свързани с Италия.

Още трима души са умряли от новия ковид в Италия. С това общият брой на смъртните случаи в страната доближи 17, заяви националната осведомителна организация АНСА, като се базира на най-новите данни на управляващите.

Анджело Борели, шеф на италианската Служба за гражданска отбрана, заяви още, че доказаните случаи на болестта към този момент са 650.

На конференция единствено седем часа по-рано италианските управляващи изнесоха данни за 528 инфектирани. Огромната част от случаите са в северните области Ломбардия и Венето.

Трите нови жертви са все от Ломбардия. Двама са на 88 години, а един - на 82 години. И тримата са имали други тежки болести.

Властите на Милано оповестиха, че от на следващия ден фамозната катедрала в града още веднъж ще отвори порти за туристи.
Тя беше затворена няколко дни поради епидемията. Потокът от туристи ще се управлява по този начин, че вътре да има малко хора едновременно. Билети ще се продават единствено в интернет.

Междувременно откриватели в миланската болница "Сако " са съумели да изолират варианта на "италианския ковид ", т.е. на ковид, разпространяващ се на територията на Италия, осведоми още организацията.

Новината заяви професор Масимо Гали, началник на Института за биомедицински науки. Той сподели, че екипът от "Сако ", изолирал варианта, е ръководен от професор Клаудия Балота и е работил неуморно от неделя.

Щамът е бил изолиран от четирима пациенти от град Кодоньо, където бе първото огнище на епидемията в Италия. Учените са открили, че има разлики при развиването на вируса у всеки самостоятелен пациент. Постижението им ще помогне за проучване на молекулярно равнище и следене на всеки индивидуален вирус, с цел да се разбере по какъв начин той се популяризира и за какъв брой време.

Следващата стъпка ще бъде да се изследва развиването на антитела за създаването на ваксини и медикаменти във фармацевтичните лаборатории.

Броят на инфектираните с новия ковид в Швейцария набъбна до шест, откакто управляващите потвърдиха един случай в северния кантон Ааргау, съобщи "Ройтерс ".

Жена на към 30 години е била призната за лекуване в Цюрих, откакто дала позитивен резултат на теста. 26-годишен мъж е лекуван в изолираност в Ааргау поради болест с вируса. И двамата са пътували до Северна Италия преди една седмица.

По-рано бе обявено за двойка в югоизточния алпийски кантон Гризон и за един човек от Женева, които са дали позитивна проба. Първият случай в страната пък беше открит във вторник покрай границата с Италия.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: ковид българия грип вирус проби .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
11 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Джулиан Асандж Отложиха делото за екстрадицията на Асандж. Той:...  Отрицателни са пробите на всички изследвани за ковид в България Отрицателни са пробите на всички изследвани за...  <p>Как да се предпазим от новия коронавирус</p> Как да се предпазим от новия ковид  Вицепрезидентът на Иран инфектирана с ковид Вицепрезидентът на Иран инфектирана с ковид  Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков Върнаха в ареста брачната половинка на Васил Божков  <p>Успешен старт на новия сезон на &bdquo;Шеф под прикритие&ldquo;</p> Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под...  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; се&nbsp;завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко отмъщение&ldquo...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР